ZVEZDA SE REŠAVA STRANACA, A ZAMENIĆE I KANJASA ZA KRSTIČIĆA?! Ipak, sve zavisi od toga hoće li crveno-beli proći Olimpijakos!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA SE REŠAVA STRANACA, A ZAMENIĆE I KANJASA ZA KRSTIČIĆA?! Ipak, sve zavisi od toga hoće li crveno-beli proći Olimpijakos!

Crvenu zvezdu u sredu očekuje utakmica šestog kola Lige šampiona sa Olimpijakosom. Upravo od ishoda duela u Pireju zavisiće i potezi crveno-belih u zimskom prelaznom roku.

Crveno-belima u Atini odgovaraju dva ishoda kako bi ostali na evropskoj sceni.

Tim Vladana Milojevića ima garantovan prolazak u Ligu Evrope u slučaju pobede ili remija, dok poraz znači i kraj evropske epizode za sezonu 2019/2020. Ukoliko prvak Srbije ostane u Evropi, sigurno je da neće doći do krupnih promena u igračkom kadru.

Ako ne? Crveno-beli imaju osam stranaca, a u domaćim takmičenjima samo četvorica mogu istovremeno na teren. Plan je da se višak stranaca reši prodajom Hozea Kanjasa i Ričmonda Boaćija, a sigurno je da bi u Ligi Evrope šansu za dokazivanjem imali Tomane, Radživ van la Para i Mateo Garsija.

U slučaju poraza od bratskog Olimpijakosa, na izlaznim vratima kluba iz Ljutice Bogdana biće i El Fardu Ben, Žander, verovatno i Van la Para.

Istovremeno, list ''Sportday'', najavljuje trampu između Crvene zvezde i AEK-a, pošto je atinski klub zainteresovan za španskog vezistu Kanjasa koji ima iskustvo igranja u Grčkoj gde je bio član PAOK-a, dok bi u suprotnom pravcu krenuo Krstičić koji ove sezone nema veliku minutažu u AEK-u, a ostavio je veliki trag u Ljutice Bogdana.

Ipak, prepreka u čitavoj priči je godišnja plata Kanjasa od 500.000 evra pošto Krstičić igra za veći novac u AEK-u i morao bi da pristane na manji novac ukoliko želi da se vrati u Beograd. Grčka štampa navodi da ni Milojević nije previše oduševljen ovom mogućnošću jer još uvek ima poverenje u Kanjasa.

Jedno je sigurno, naredne dve ili tri nedelje biće velikih tumbanja u Zvezdi.

SD/Teleks.info

Komentari