ZVEZDA SPREMA ČISTKU IGRAČKOG KADRA, TRENER MILOJEVIĆ NIJE POD UPITNIKOM! Crveno-beli imaju jasan plan šta i kako dalje!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA SPREMA ČISTKU IGRAČKOG KADRA, TRENER MILOJEVIĆ NIJE POD UPITNIKOM! Crveno-beli imaju jasan plan šta i kako dalje!

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela najavio je da će tokom zime biti odlazaka i redukovanja igračkog kadra u Crvenoj Zvezdi! On je bio gost na TV Arena Sport, u emisiji u kojoj je glavna tema bio 161. večiti derbi.

Mrkela je objasnio i šta se desilo sa očekivanim transferima Bena i Boaćija, koji su bili planirani za ovo leto, ali nisu realizovani.

''Mi smo u vezi sa Benom imali potpisan ugovor sa katarskim klubom, Ben je otišao na razgovore, ali desilo se da su ti razgovori propali i on se vratio. Boaći je imao nekoliko ponuda, neke stvari su bile blizu završetka, desilo se da je ostao, a mi smo doveli već nove igrače'', istakao je Mrkela.

Tokom zime biće odlazaka i redukovanja igračkog kadra, što je Mrkela včeras i potvrdio.

''U prvom delu sezone, do 15. decembra, imaćemo još 20 utakmica, biće nam potreban svaki igrač, ali na zimu ćemo morati da se oslobodimo nekih igrača, i stranaca i domaćih. Biće problem na nekim pozicijama na kojima imamo po tri igrača. Neki moj princip je da imamo po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji, a sada na nekim pozicijama imamo po tri. Mislim da će tu biti najviše problema, jer neki igrači neće moći da igraju, a ako ne igraju, neće moći da budu u pravom takmičarskom ritmu'', objašnjava Mrkela.

Usledilo je i pitanje o statusu trenera Vladana Milojevića i poverenju čelnika kluba u njegov rad posle poraza od Bajerna i Partizana.

''To je neupitno, mi smo se kvalifikovali u LŠ, mi smo u prvenstvu ostvarili šest pobeda i jedan poraz, Milojevićeva pozicija se ne dovodi u pitanje. Ja lično verujem u Milojevića, mislim da je najbolji trener. Za ovo što sse desilo juče, Milojević je preuzeo na sebe, ali ja više zameram igračima nego Milojeviću. Nama je cilj bio da se plasirano u LŠ i to je ogroman uspeh. Timovi kao što su Bajern i Totenhem su mnogo jači od Zvezde, oni vrede skoro po milijardu evra. Mislim da smo jači i konkurentniji u odnosu na prošlu godinu, što je pokazala i utakmica protiv Bajerna. Nismo samo mi inferiorni protiv Bajerna, inferiorna je i Borusija Dortmund koja primi i po pet-šest golova. Ali, protiv Olimpijakosa ćemo moći da pokažemo neki svoj kvalitet, a Bajernu i Totenhemu ćemo biti neugodan rival'', zaključio je Mrkela.

Komentari