ZVEZDA U PROBLEMU, SEDMORICI ISTIČU UGOVORI, KAKO NAĆI PARE ZA PRIJOVIĆA I DRAGOVIĆA! Stankovića čeka mnogo posla po završetku sezone!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • ZVEZDA U PROBLEMU, SEDMORICI ISTIČU UGOVORI, KAKO NAĆI PARE ZA PRIJOVIĆA I DRAGOVIĆA! Stankovića čeka mnogo posla po završetku sezone!

Crvena zvezda je na putu da osvoji četvrtu uzastopnu šampionsku titulu, u igri je i za Kup Srbije, a nakon još jedne uspešne evropske sezone za trenera Dejana Stankovića "zagrizli" su iz Italije.

Zvezda ga ne da, planira da ga zadrži i da sa njim naredne sezone napadne i plasman u Ligu šampiona, a za to je Zvezdan Terzić spremio veoma ambiciozan plan. Planiraju se dolasci zvučnih pojačanja, ali je isto tako ideja i da se najbolji zadrže na okupu.

Pregovori oko novog ugovora Nemanje Milunovića traju već (pre)dugo i nadaju se svi da će najbolji štoper crveno-belih ostati i posle leta, ali nije jedini kome ističe ugovor...

Do kraja sezone je tu i Dijego Falćineli, koga Zvezda želi da otkupi za oko milion evra od Bolonje, a ugovori Slavoljuba Srnića i Alekse Vukanovića takođe su ušli u poslednju godinu i oni će - ako ne produže saradnju - otići na kraju kalendarske godine bez obeštećenja.

Crvena zvezda sada već polako mora da misli na narednu sezonu jer čak sedmorici igrača ugovori ističu 30. juna 2022. godine, što znači da je vreme za odluku: ostaju ili odlaze?

Od sedmorice fudbalera - njih šestorica imaju veliku minutažu i može da se kaže da su među najodgovornijima za uspehe u poslednjih nekoliko sezona, a videćemo da li će u klubu odlučiti da zadrže baš sve.

U pitanju su igrači sa "jačim ugovorima", koji su se možda i zadovoljili igranja u Srbiji i probali bi da se okušaju u inostranstvu, a samo je Andrija Radulović iz mlađe garde.

Zvezda će tako prvo morati da sedne za pregovarački sto sa najboljim fudbalerima tima - Mirkom Ivanićem i Aleksandrem Kataijem - kojima posle ove sezone predstoji još godinu dana ugovora, što znači da bi već idućeg januara mogli da dogovore odlazak bez obeštećenja.

gelor kanga el fardu ben aleksandar katai

Sigurno da u Zvezdi ne žele tako nešto da se dogodi, tako da bi u slučaju propalih pregovora oko produžetka saradnje gledali da što pre prodaju igrače dok su na ceni.

Ugovori ističu i svim bekovima - Marko Gobeljić i Milan Rodić, koji su tu od 2017. godine, već su jednom produžavali ugovor sa Zvezdom, dok će Milan Gajić, koji je "resetovao" svoju karijeru od dolaska 2019, biti svakako interesantniji na tržištu, ujedno i potrebniji crveno-belima zbog "nestašice" domaćih fudbalera na bočnim pozicijama.

Zvezda će morati da donese odluku i oko Radovana Pankova, koji takođe ulazi u poslednju godinu ugovora, posebno jer se očekuje da pozajmljeni Srđan Babić ostane u Portugalu.

S obzirom na to da iz Ljutice Bogdana spremaju iznenađenje svojim navijačima i pregovaraju sa Aleksandrom Prijovićem i Alesandrom Dragovićem, što će biti veliki udar na budžet za plate, videćemo koliko će ostati za one koji su već u klubu?

Sigurno je da Zvezda neće moći da "trpi sve", posebno ako u obzir uzmemo i primanja Filipa Falka ili Gelora Kange, El Fardua Bena, pa najverovatnije i Dijega Falćinelija...

Sve to ukazuje da će crveno-beli morati da računaju i na novac od prodaje fudbalera, a sudeći po ranijoj praksi - najpre se može očekivati da na "izlaznim vratima" budu mladi biseri poput Njegoša Petrovića, Veljka Nikolića i Željka Gavrića.

Prva dvojica pomenutih već od naredne sezone neće biti u okviru "bonus" pravila što Zvezdi daje jasan znak da će morati da ih proda, a da u prvu postavu ulaze nova deca...

Mondo

Komentari