ZVEZDA U VELIKOM PROBLEMU! GASPROM SE POVLAČI, NEĆE VIŠE BITI UZ CRVENO-BELE?! Terzić tvrdi da to nije tačno!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA U VELIKOM PROBLEMU! GASPROM SE POVLAČI, NEĆE VIŠE BITI UZ CRVENO-BELE?! Terzić tvrdi da to nije tačno!

Poznati ruski portal Nevasport objavio je tekst u kom navodi da bi najjači sponzor Fudbalskog kluba Crvena zvezda mogao, bar na neko vreme, da stopira uplate na račun šampiona Srbije zbog finansijske situacije posle pandemije korona virusa.

Pandemija korona virusa je stopirala sport maltene u celom svetu, a i mnoge velike firme i kompanije su doživele teške finansijske udarce. Među njima je svakako i ruski gigant Gasprom koji sponzoriše Crvenu zvezdu.

Prema tome, ruski mediji su došli do saznanja da bi Gasprom mogao da stopira sponzorstvo Crvenoj zvezdi, kao i još nekim sportskim klubovima u koje ulažu pare.

Definitivno, najveću reklamu Gaspromu daju Zenit i Šalke, pa nema sumnje da će Rusi njima nastaviti da isplaćuju punu sumu, ali su pod znakom pitanja Crvena zvezda, Avangard (hokej) i još neki košarkaški klubovi. Takođe, pomenuti portal navodi da postoji izvesna šansa da GAsprom i potpuno prekine saradnju sa Crvenom zvezdom.

Ipak, ovo treba uzeti sa rezervom, s obzirom na to da se niko iz poznate naftne kompanije nije zvanično oglasio.

S druge strane, Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić odbacio je večeras medijske spekulacije da će ruski naftni gigant "Gasprom njeft" prestati da sponzoriše klub.

"To je jedna velika laž, nije istina. Neko je dao sebi za pravo da nešto komentariše i spekuliše. Gasprom ostaje uz Zvezdu", rekao je Terzić za klupsku televiziju.

Ranije večeras, portal iz Sankt Peterburga "Nevasport.ru objavio je da bi Gasprom zbog pandemije korona virusa mogao da otkaže neka sportska sponzorstva, među kojima je i Crvena zvezda.

Gasprom je uz Zvezdu od 2012, kada je praktično spasio klub od bankrota, a sadašnji ugovor važi do 2021. godine i vredan je četiri miliona evra godišnje.

Mediji

Komentari