ZVEZDA UBILA PARTIZAN, CRNO-BELI NISU OVERILI TITULU! Šampionat je ponovo otvoren!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA UBILA PARTIZAN, CRNO-BELI NISU OVERILI TITULU! Šampionat je ponovo otvoren!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan sa 2:0 u 166. "večitom" derbiju, čime je zatvoreno 24. kolo Superglige, ali i otvorena trka za šampionsku titulu.

"Praznik" srpskog fudbala, "večiti" derbi između Partizana i Zvezde, često je kroz istoriju iznova dokazivao da nema većeg meča na ovim prostorima od duela ovih rivala.

Ništa drugačije nije bilo ni u 166. međusobnom duelu - krcate tribine najvećeg stadiona u Srbiji, dobro raspoloženi igrači i navijači oba tima i gotovo optimalni uslovi za fudbalsku predstavu...

U 166. međusobni duel „večiti" rivali su ušli sa različitim idejama i planovima, što se jasno videlo na početku meča.

Zvezda je pokušavala da bude direktnija i konkretnija, pokazala je jasnu želju da napadne gol protivnika, što je donelo energičan početak meča i napade crveno-belih.

Partizan, sa druge strane, igrao je „hladnije" i strpljivije, čekajući da napadne protivnika kada spusti gard ili se malo istroši.

I upravo je iz takve situacije Partizan došao do najbolje prilike na meču.

Rikardo Gomeš je proigrao Meniga, a brzonogi napadač Partizana je izašao pred gol Zvezde, ali šutirao pravo u, dobro pozicioniranog, Borjana.

Međutim, nakon te prilike Partizana, crno-beli su posustali i poklekli u odbrani svog gola.

Nekoliko manjih šansi je stvorila Zvezda, pre one velike koja je donela promenu rezultata.

Milan Rodić je dobio previše vremena da se namesti i centrira sa boka, Aleksandar Katai je visoko skočio i šutirao glavom - Popović je zaustavio njegov udarac, ali je lopta pala pred noge Ohiju, koji je bez, previše poteškoća, smestio u mrežu.

Gol je, čini se, poremetio crno-bele, pa je Zvezda do odlaska na odmor još nekoliko puta zapretila.

Igrao se 42. minut, kada je opala koncentracija zadnjoj liniji Partizana i Saši Zdjelaru, koji je pokušao da izbije loptu iz kaznenog prostora, ali je samo dodao Kataiju, koji je oberučke prihvatio poklon i zakucao loptu u mrežu.

Prilično miran derbi, začinili su rezervni igrači i stručni štabovi ekipa, koji su se pokoškali uz aut-liniju u završnici prvog dela igre.

Strasti su se brzo smirile i nastavljen je meč, ali je opet došlo do rasprave i razgovora pre ulaska u tunel.

Završilo se, bar što se prvog dela igre tiče, prijateljskim zagrljajem i razgovorom Lole Smiljanića i Dejana Stankovića.

Drugačiji Partizan je izašao na teren u nastavku - Stanojević je izvršio tri izmene.

Iz igre su izašli Natho, Miletić i Menig, a priliku su dobili Jevrović, Živković i Marković.

Naravno, situacija na terenu se promenila, pa su „večiti", promenom strana, promenili i uloge - Partizan je odlučnije napadao i igrao energičnije, dok je Zvezda sada imala rezultat, samim tim, nije imala potrebu da napada i da srlja.

Partizan je rizikovao sve više, pa su napadi crno-belih uneli nemir u zadnju liniju Zvezde.

Posle velike gužve u kaznenom prostoru Zvezde, lopta je pogodila u ruku Erakovića.

Skočili su igrači Partizana, kako na terenu tako i na klupi, ali sudija Jovanović nije mislio da je to bilo dovoljno za penal.

Zvezda je uspela u drugom delu igre ono što je naumila - usporila je tempo maksimalno, seckala igru i privodila meč kraju.

Partizan je pokazao želju da dođe do gola, ali ništa osim toga - svi prilazi golu Milana Borjana su zatvoreni, a crno-beli nisu pronašli način da ugroze gol protivnika i unesu neizvesnost u završnicu.

Po poslednjem zvižduku sudije Jovanovića, Zvezda je dobila potpuno otvorenu šampionsku trku i "vetar u leđa" za nastavak sezone pobedom u "večitom" derbiju, a Partizan je pretrpeo prvi poraz u prvenstvu.

Partizan je prvi na tabeli Superlige Srbije, ali sada prednost crno-belih iznosi svega dva boda.

RTS

Komentari