ZVEZDINI BISERI, ERAKOVIĆ I GAVRIĆ! Vreme je da preuzmu konade igre crveno-belih u svoje ruke! OD JANUARA ONI ĆE SE PITATI!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDINI BISERI, ERAKOVIĆ I GAVRIĆ! Vreme je da preuzmu konade igre crveno-belih u svoje ruke! OD JANUARA ONI ĆE SE PITATI!

Bez obzira na ishod trke sa Olimpijakosom za treće mesto u B grupi Lige šampiona, koje donosi nastavak evropskog puta kroz Ligu Evrope, Crvenu zvezdu na zimu čeka velika rekonstrukcija. Ili bi tako trebalo da bude. Crveno-beli će u drugom delu sezone odigrati oko 20 utakmica (a na jesen 37), pa im neće biti potreban glomazan igrački kadar.

Očekuje se prodaja jednog ili dvojica napadača, kao i rastrećivanje budžeta, te lagana priprema tima za naredno leto. Crveno-beli će na proleće imati priliku da afirmišu nekog igrača iz omladinske škole...Prvi korak ka tom cilju je ispunjen. Srpski šampion je produžio ugovor sa talentovanim štoperom rođenim 2001. godine Strahinjom Erakovićem.

Reč je o centralnom defanzivu od koga mnogo očekuje sportski sektor Crvene zvezde. Popularni Čupa je još pre dve zime bio priključen prvom timu crveno-belih. Odigrao je nekoliko prijateljskih susreta u Antaliji, stigao i da impresionira u sudaru sa beloruskim Dinamo iz Bresta kada je udario na poznatog Ukrajinca Artema Milevskog. Kasnije je imao klasičan put. Posle završetka staža u omladinskoj školi, prebačen je u redove filijale Grafičara. Seniorski fudbal mu je pomogao standardnom reprezentativcu Srbije da očvrsne. Vreme je da se vidi da li je Eraković spreman za najviše domete, za početak mesto u rotaciji i timu za Superligu. Kako bilo, Eraković je produžiko ugovor do 2023. godine. Na taj način su ljudi iz Zvezde skinulu jednu brigu sa dnevnog reda, pošto je prethodna ugovorna obaveza talentovanog štopera isticala narednog leta.

Međutim, imaće o čemu da razmišljaju odgovorni sa Ljutice Bogdana narednih dana. Poput Erakovića, produžetak ugovora trebalo je da potpiše u jesenjem delu sezone najbolji igrač Grafičara Željko Gavrić. Ofanzivni vezista, rođen 2000. godine, ove jeseni je impresionirao partijama u Prvoj ligi Srbije. Sa sedam golova i četiri asistencije ubedljivo je najznačajniji član Zvezdine filijale. Kao i Eraković, Gavrić je prošao omladinsku školu, ali za sada ije potpisao produžetk saradnje. Nije ni odbio novi ugovor, ali njegov menadžer je tražio vreme za razmišljanje.

Gavriću ugovor ističe narednog leta, tako da može da ode sa Marakane bez obeštećenja. Pregovori bi narednih dana trebalo da budu intenzivirani. Kao i sa El Fardu Benom.

Sportski Žurnal preneo je informaciju da bi reprezentativac Komorskih Ostrva trebalo da potpiše novi ugovor koji bi važio do leta 2021. Pregovori srpskog šampiona i El Fardu Bena traju već deset dana.

Mozzartsport

Komentari