MIJATOVIĆ: DA JE JUGA OPSTALA BILI BISMO PRVACI SVETA, legenda Partizana i Reala prićao i kako je Mirković uhvatio Roberta Jarnija za međunožje...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MIJATOVIĆ: DA JE JUGA OPSTALA BILI BISMO PRVACI SVETA, legenda Partizana i Reala prićao i kako je Mirković uhvatio Roberta Jarnija za međunožje...

Predrag Mijatović, jedan od najvećih igrača s prostora bivše Jugoslavije, prisetio se za srpski BBC "Čileanaca" iz 1987., generacije Jugoslavije koja je tada postala omladinski prvak sveta.

"Nisam osoba koja žali za stvarima iz prošlosti, ali da smo ostali zajedno, vezali bismo tri ili četiri velika natjecanja i uz veliku dozu sreće, verovatno bismo osvojili neku titulu."

Za razliku od ostalih fudbalskih reprezentacija s prostora bivše države, Hrvatska ima kontinuitet dobrih rezultata.

"Imaju igrače u najvećim svetskim klubovima. Takvi igrači znaju odigrati kad je gusto", hvali Mijatović Hrvatsku.

Prisetio se i utakmice Hrvatske i Jugoslavije u kvalifikacijama za Evro 2000., kada je Zoran Mirković uhvatio Roberta Jarnija za međunožje pa dobio crveni karton na Maksimiru.

"Ogromna je bila tenzija. Prva misao bila mi je - žao mi Mirkovića, mnogo nam je značio. Ali i to se događa. Onda sam rekao - moramo izdržati do kraja. Kako je meč odmicao, bio sam sve sigurniji da ćemo uspeti", rekao je Mijatović.

Index.hr

Komentari