OPSADNO STANJE U SPLITU! Lovci na dronove i policija na ulicama, navijači divljaju, tuku goste...! A, DA IGRAJU HRVATSKA I MAĐARSKA - FUDBAL!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OPSADNO STANJE U SPLITU! Lovci na dronove i policija na ulicama, navijači divljaju, tuku goste...! A, DA IGRAJU HRVATSKA I MAĐARSKA - FUDBAL!

Velika se bura podigla oko kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo između Hrvatske i Mađarske koji će se igrati u četvrtak od 20.45.

A ovakve mere bezbednosti u Splitu skoro da se i ne pamte, ni blizu pripreme policajaca nisu kao kada se primera radi igra veliki derbi između Hajduka i Dinama.

Helikopteri već danima nadleću gradom, aktivirane su i antidron puške da se ne bi desio slučaj kao na meču Srbija - Albanija, a organi reda gradom legitimišu svakog sumnjivog, pogotovo one koji izgledom podsećaju na navijače, sa kapuljačama, rančevima...

Hrvatske vlasti nikako ne žele da se obrukaju pred gostima koji će biti u Splitu, pre svega pred Viktorom Orbanom, predsednikom Mađarske.

Nekoliko incidenata već se odigralo u Splitu, demoliran je jedan kombi registarskih tablica Mađarske, dok su dva navijača iz te zemlje napadnuta.

- Danas oko 11 sati u ulici Pod Kosom u Splitu oštećena su dva stakla na parkiranom kombi vozilu mađarskih registracijskih oznaka, u kojem nije bilo osoba. U odnosu na navedeni događaj, u toku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se dovode u vezu sa oštećenjem vozila. U 14.50 sati u Ulici Slobode u Splitu policijski službenici su uočili incident, u kojem je nekoliko osoba pokušalo da napadne dve osobe za koje se pretpostavlja da se radi o mađarskim navijačima. Niko nije povređen. Brzom intervencijom policijskih službenika uhapšene su dve osobe koje se dovode u vezu sa događajem. Privedene su u službene prostorije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje, piše u službenom sapštenju PU splitsko-dalmatinske.

Blic/Teleks.info

Komentari