SRBIJA ĆE IGRATI LIGU KOFERENCIJA, NIJE LIGA EVROPE ZA NAS! Ovo je direktna posledica loših igara Zvezde i Partizana!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRBIJA ĆE IGRATI LIGU KOFERENCIJA, NIJE LIGA EVROPE ZA NAS! Ovo je direktna posledica loših igara Zvezde i Partizana!

Srbija će u Sezoni 2021/22 morati da se zadovolji sa jednim predstavnikom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno tri predstavnika u Ligi konferencija, a predstavnika u Ligi Evrope nećemo imati (osim u slučaju ispadanja predstavnika iz kvalifikacija za LŠ).

Ovo je direktna posledica loših igara pre svega Crvene Zvezde, ali i Partizana koji je uspeo da sam sebe izbaci iz Lige Evrope u Alkmaru!

Šanse Srbije za 15. mesto u rangiranju zemalja u Evropi bile su velike kada su i Crvena zvezda i Partizan uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, odnosno u Ligu Evrope.

Posebno je to bilo izraženo jer su zemlje koje su naši konkurenti bile sa jednim predstavnikom u Evropi, pa smo imali čemu da se nadamo.

Nakon ispadanja Partizana iz Lige Evrope sada je i definitivno da su šanse Srbije za 15. mesto ravne čudu, odnosno da je potrebno da Crvena zvezda ne samo pobedi Olimpijakos i da Partizan savlada Astanu, nego i da Zvezda stigne dosta daleko u Ligi Evrope. Pod dosta daleko podrazumevamo osvajanje ili finale uz veliki broj pobeda.

Nakon loših rezultata u duelima sa engleskim rivalima "večiti" su sebi šanse daleko smanjili, a sada praktično ona i ne postoji da se domognemo tog 15. mesta.

Teleks.info/Sportske

Komentari