BED BLU BOJSI HTELI DA UBIJU PIKSIJA! PETA ZVEZDINA ZVEZDA ZA DLAKU IZBEGLA LINČ! Stravično priznanje navijača Dinama!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • BED BLU BOJSI HTELI DA UBIJU PIKSIJA! PETA ZVEZDINA ZVEZDA ZA DLAKU IZBEGLA LINČ! Stravično priznanje navijača Dinama!

Za tri dana biće tačno 30 godina od utakmmice između Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru, koja je po mišljenju mnogih označila početak rata na prostoru bivše Jugoslavije. Jedan od najupečatljivijih detalja sa te utakmice, ili slobodno možemo reći masovne tuče, je onaj kada je tadašnji fudbaler Modrih Zvonimir Boban udario policajca Refika Ahmetovića. Ipak, mnogo godina kasnije, Ahmetović je otkrio šta je zapravo bio plan navijača zagrebačkog kluba - Bed Blu Bojsa.

Ahemtović je jednom prilikom otkrio da su navijači Dinama priznali da su utrčali na teren kako bi pokušai da ubiju prvu zvezdu crveno-belih Dragana Stojkovića Piksija.

- Mogao sam ga ubiti. Napao me na radnom mestu. Kuže ga je spasio jer ga je odvukao od mene. Mi smo hteli da smirimo situaciju, a Boban je pozivao Bed Blu Bojse na teren. To je bilo režirano. Imao sam napunjen pištolj i kolege su me nagovarale da pucam, ali nisam hteo. Da se utakmica nastavila, bilo bi mrtvih. Kad smo malo stegli BBB-ovce koji su sa severa utrčali na teren i pitali ih što ih je nateralo na divljanje, čuli smo sledeće: "Imali smo dogovor ubiti Piksija!" Svi su govorili isto, kako su dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića. No, kako je ubrzo došlo do promene vlasti, promenile su se i policijske uprave pa nitko nije insistirao na tome da se otkrije naređenje o Piksijevoj likvidaciji - rekao je Ahmetović, a preneo je Jutarnji list.

SD

Komentari