E, TO MOGU SAMO RUSI! VAKCINACIJA NA STADIONU! Ko god kupi kartu za utakmicu - dobija i Sputnjik V vakcinu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • E, TO MOGU SAMO RUSI! VAKCINACIJA NA STADIONU! Ko god kupi kartu za utakmicu - dobija i Sputnjik V vakcinu!

Ko god kupi kartu za utakmicu - dobija i vakcinu! Neobična akcija poslužiće da se već broj fudbalskih zaljubljenika vrati na tribine, a ideja je krenula od Zenita iz Sankt Peterburga.

Ovaj ruski tim odlučio je da na svom stadionu organizuje punktove u kojima će se vakcinisati svi navijači koji to žele. Akcija će počinjati dva sata pre početka meča, a navijači će nakon vakcinacije odlaziti na stadion da bi gledali utakmicu.

Za sada je u opticaju ruska vakcina ''Sputnik V'', a izgradnja kolektivnog imuniteta veoma je bitno kako bi stadioni što pre bili puni. Ruska Premijer liga je jedno od takmičenja sa najvećim procentom dozvoljenih navijača, pa tako na fudbalskim utakmicama u najvećoj zemlji na svetu često možemo videti publiku na stadionima.

Akcija kreće već od narednog meča, protiv Ahmata iz Groznog, a kako tvrdi Zenit ona će trajati i na narednim domaćim mečevima u sezoni.

Kako se navodi u detaljnom klupskom obaveštenju, na kontrolnim punktovima lekarski pregled i vakcinacija će biti obavljeni u roku od 15 minuta, a navijačima je dovoljno samo da pokažu zdravstvenu knjižicu plus ličnu kartu, pasoš ili neki sličan dokument. Zenit iz Sankt Peterburga se nada da će veliki broj navijača na ovaj način steći imunitet i poverenje da ponovo dođe na stadion.

Komentari