GENIJE, AKO JE OVO ISTINA... MA, SRAM TE BILO! Legendarni golman Zvezde Milojević otkrio da je Savićević namerno dobio crveni u meču za prvaka sveta!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • GENIJE, AKO JE OVO ISTINA... MA, SRAM TE BILO! Legendarni golman Zvezde Milojević otkrio da je Savićević namerno dobio crveni u meču za prvaka sveta!

Čuveni golman Crvene zvezde Zvonko Milojević prvi put je otkrio šta se dešavalo na finalnom meču Interkontinantalnog kupa u Tokiju, pre tačno tri decenije, kada je Crvena zvezda postala prvak sveta, savladavši čileanski Kolo Kolo sa 3:0.

Crveno-beli su prethodno iste godine ostvarili najveći uspeh u istoriji jugoslovenskog fudbala, kada su trijumfom na penale u Bariju protiv Marselja osvojili Kup evropskih šampiona.

- Dejan Savićević zahtevao je od trenera Vladice Popovića da u Tokiju na golu bude Jegulja (Dragoje Leković), a ne ja. Ovaj mu je odgovorio "Dejo, ti si zvezda ovog tima, ali ja sam trener i ja odlučujem ko će biti u sastavu". Dejo je odgovorio treneru da će on, ukoliko na golu ne bude Leković, namerno napraviti prekršaj za isključenje. Obećanje je i ispunio - rekao je za nedeljnik "Ekspres" Zvonko Milojević.

U Crvenoj zvezdi je među stativama ostavio dubok trag i njegovo ime se zasluženoi našlo u bogatoj klupskoj istoriji. Njegov rekord po broju minuta (697) bez primljenog gola u šampionatu države i dalje niko od golmana Crvene zvezde nije nadmašio. Upamćen je naravno i kao jedan od junaka meča odigranog 8. decembra 1991. u prestonici Japana kada je njegova Crvena zvezda trijumfovala u Interkontinentalnom kupu i postala klupski šampion sveta.

- U omladincima crveno-belih uživao sam veliko poverenje trenera Stevana Ostojića. Za prvi tim debitovao sam vrlo brzo kod Dragoslava Šekularca. Prvo sam čuvao mrežu Zvezde u prvenstvenoj utakmici protiv Spartaka u Subotici, a onda samo tri dana kasnije, a na iznenađenje mnogih, i na meču Kupa UEFA protiv Kelna - rekao je Milojević.

Esoreso

Komentari