HIT PRIČA! KORNER SA DESNE STRANE IZVODE IZ BIH, A SA LEVE IZ HRVATSKE! Ovo ima samo na Balkanu! Sudija za sada fudbalerima NE TRAŽI PASOŠE!

    foto: pixabay.com
    Podeli
  • HIT PRIČA! KORNER SA DESNE STRANE IZVODE IZ BIH, A SA LEVE IZ HRVATSKE! Ovo ima samo na Balkanu! Sudija za sada fudbalerima NE TRAŽI PASOŠE!

Ako ste fudbaler Fudbalskog kluba Partizan iz Kostajnice, ili gostujete kod njih, budite spremni da ponesete i pasoš na utakmicu.

Jer, njihov stadion se nalazi u dve države - jedan deo je u Hrvatskoj, ostatak u Bosni i Hercegovini, pa tokom utakmice igrači pređu “granični prelaz” nekoliko stotina puta.

Malo je poznat slučaj ekipe Partizan, čiji se stadion nalazi tačno na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Raspad Jugoslavije je ovom fudbalskom klubu doneo intrigantnu budućnost, pošto je otprilike jedna trećina njihovog terena na teritoriji Hrvatske, a ostatak na teritoriji Republike Srpske.

Možda i najinteresantniji deo utakmica Partizana iz Kostajnice je taj što bi, barem zakonski, igrači morali da imaju pasoš kod sebe svaki put kada bi im lopta pobegla u obližnju šumu.

- Da, granica prolazi tačno kroz naš teren i završava se kod korner zastavice. Mi igramo na teritoriji dve zemlje, a na to smo došli raspadom Jugoslavije. Hrvatski carinici nas još pitali za pasoš, ali... - rekao je prilikom jednog intervjua predsednik Partizana Zoran Avramović.

FK Partizan iz Kostajnice nekada je igrao u Regionalnoj ligi Zagreba, a sada se takmiči u Regionalnoj ligi Banja Luke. Sam klub se nalazi u Republici Srpskoj, ali, kako se navodi, dosta igrača iz Hrvatske je igralo u njemu i odnosi su generalno dobri.

Blic.rs

Komentari