MARADONA JE UBIJEN, ARGENTINA NA NOGAMA! SEDAM MEDICINARA OPTUŽENO ZA SMRT EL PIBEA, čeka ih po 25 gidina robije?!

    foto: d
    Podeli
  • MARADONA JE UBIJEN, ARGENTINA NA NOGAMA! SEDAM MEDICINARA OPTUŽENO ZA SMRT EL PIBEA, čeka ih po 25 gidina robije?!

Nešto više od šest meseci prošlo je od smrti jednog od najboljih fudbalera svih vremena, Argentinca, Dijega Armanda Maradone. Nakon bure o potencijalnom ubistvu i nemaru lekara koji su vodili njegov oporavak od teže operacije na mozgu, epilog priče je to da je danas i zvanično podignuta optužnica protiv sedamoro medicinskih radnika za ubistvo legendarnog fudbalera.

Proces je nedavno otvorilo Tužilaštvo iz San Isidra,a ukoliko se dokaže da je neko od optuženih kirv preti im robija od osam do 25 godina!

Među sedmoro optuženih su doktor Leopolod Luke koji je obavio operaciju na mozgu Dijega Maradone, kao i psihijatar Augustina Kosačo. Međutim, njih dvoje su negirali bilo kakve optužbe.

Takođe, optužene su i dve medicinske sestre, koordinator medicinskih sestara, lekar i psihiolog - a sve zbog nesavesnog lečenja Maradone od momenta kada ja napustio bolnicu.

Maradonina obdukcija kaže da je legendarni El Pibe na kraju umro od akutnog plućnog edema, nakupljanja tešnosti u plućima i zastoja srca. Alkohol i droga nisu pronađeni u toksikološkom pregledu, ali jesu suspstance za depresiju i smirenje.

Takođe se navodi da će suđenje i svedočenje početi 31. maja, uz podsećanje da je Maradona umro u novembru prošle godine i da je Vlada Argentine bila inicijator dodatnog veštačenja.

SD

Komentari