PROSINEČKI O NEREDIMA U MAKSIMIRU, NE STIDIM SE ŠTO SAM IGRAO U ZVEZDI, ona me je prihvatila kao igrača i kao trenera, sa njom sam osvojio Evropu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PROSINEČKI O NEREDIMA U MAKSIMIRU, NE STIDIM SE ŠTO SAM IGRAO U ZVEZDI, ona me je prihvatila kao igrača i kao trenera, sa njom sam osvojio Evropu!

Prošla je 31 godina od maksimirskih nereda na utakmici između Dinama i Crvene zvezde, što je ostalo upamćeno kao simbol početka raspada nekadašnje Jugoslavije.

U hrvatskim medijima je toj godišnjici dat veliki značaj, a jedan od onih koji se u razgovoru sa tamošnjim novinarima prisetio dešavanja tog 13. maja 1990. godine je i Robert Prosinečki, Hrvat koji je tada branio Zvezdine boje i samim tim bio u ne baš zahvalnoj ulozi tokom tih nereda.

"Ja se baš ničega ne stidim. Nemam problem s tim što sam bio u Zvezdi, koja me prihvatila kao igrača i kao trenera i s kojom sam postigao uspeh koji će se teško ponoviti u ovom delu Europe. Iz Zvezde sam otišao u jedan od najboljih klubova sveta.

U Zagrebu nije bilo ugodno, naravno da nije bilo ugodno gledati takve scene.

"Danas, kad već o tome govorimo, za mene je velika stvar što nemam nikakvih problema ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Sarajevu. Osećam se dobro i neki me ljudi vole, gde god dođem", poručio je Prosinečki u izjavi za zagrebački ''Index''.

Novosti.rs


Komentari