ROBINJU DEVET GODINA ROBIJE ZBOG SILOVANJA ALBANKE?! Svetski fudbal u šoku, iz Brazila poručuju da nijedan silovatelj ne sme biti na slobodi!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ROBINJU DEVET GODINA ROBIJE ZBOG SILOVANJA ALBANKE?! Svetski fudbal u šoku, iz Brazila poručuju da nijedan silovatelj ne sme biti na slobodi!

Čuveni brazilski fudbaler Robinjo dobio je potvrdu zatvorske kazne od devet godina zbog silovanja devojke albanskog porekla u Milanu 2013. godine.

Žalbeni sud u Milanu je u utorak ponovo potvrdio kaznu Robinju izrečenu u decembru 2020. Razlozi koji su naveli sud da to uradi jesu što je učestvovao u grupnom silovanju devojke u noćnom klubu, brutalno je ponižavajući, navodi "La Republika".

Robinjova odbrana sada ima 45 dana da se žali Kasacionom sudu, poslednjoj instanci italijanskog pravnog sistema.

Brazilska ministarka za ljudska prava Damaraja Alves nedavno je izjavila:

- Momentalni zatvor. Nemam šta drugo da kažem. Postoji žalba, ali... Šta može? Samo u zatvor. Nijedan silovatelj ne sme da bude nagrađen - rekla je Alves.

Robinjo je karijeru počeo upravo u Santosu, odakle se otisnuo u Evropu i postao član Real Madrida, Mančester Sitija i Milana, ali već godinama ne igra na visokom nivou. Nekada je važio za najveću nadu brazilskog fudbala, čak ga je sam Pele smatrao svojim istinskim naslednikom. Ipak, nikad nije u potpunosti opravdao očekivanja.

Novosti

Komentari