(VIDEO) DARKO PANČEV UPOREDIO ZVEZDINU EVROTITULU I HRVATE U FINALU SP? Njegove reči izazvaće buru među navijačima!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) DARKO PANČEV UPOREDIO ZVEZDINU EVROTITULU I HRVATE U FINALU SP? Njegove reči izazvaće buru među navijačima!

Poređenja je bilo raznih, a svakako je najpopularnija bila debata o tome da li je veći uspeh napravila Crvena zvezda 1991. godine osvojivši Kup šampiona ili hrvatska reprezentacija plasmanom u finale Mundijala

Hrvatska je uprkos izgubljenom finalu Svetskog prvenstva 2018. godine od Francuske postala svetski fudbalski hit tog leta.

Svi su se divili uspehu izabranika Zlatka Dalića, pa tako i ceo region. Poređenja je bilo raznih, a svakako je najpopularnija bila debata o tome da li je veći uspeh napravila Crvena zvezda 1991. godine osvojivši Kup šampiona ili hrvatska reprezentacija plasmanom u finale Mundijala.

Legendarni golgeter kluba iz Ljutice Bogdana Darko Pančev za Mondo je izneo svoje mišljenje.

- Plasman Hrvatske u finale Svetskog prvenstva, zajedno sa plasmanom Mađarske i osvajanjem Evropskog prvenstva od strane Grčke, kao i dva finala jugoslovenske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, najveći su reprezentativni uspesi u ovom regionu, a sigurno da je Zvezdina titula veći uspeh od hrvatskog finala, jer ipak je osvojen trofej - istakao je Pančev pa dodao:

- Moje mišljenje je da bi ta ekipa Zvezde u bilo kom trenutku bez ikakvih problema pobedila ekipu Hrvatske koja je igrala finale Mundijala u Rusiji.

Pančev, koji je nosio nadimak Kobra, navodi da je uspeh crveno-belih iz Beograda vremenom postao još značajniji nego što je bio u prvom trenutku.

- U dogledno vreme teško će neki klub s ovih prostora to ponoviti. Gledajući s današnjeg aspekta, nismo bili svesni toga šta smo uradili - zaključio je čovek koji je u finalu 1991. protiv Olimpik Marseja dao pobednički penal.

Espresso


Komentari