A, SADA SA HRVATIMA! PRŠTAĆE NA LEDU, ALI SRBIJA IMA CILJ – OLIMPIJSKE IGRE! Orlovi se poigrali sa Bugarima, ne redu meč odluke!

    foto: hockeyserbia
    Podeli
  • A, SADA SA HRVATIMA! PRŠTAĆE NA LEDU, ALI SRBIJA IMA CILJ – OLIMPIJSKE IGRE! Orlovi se poigrali sa Bugarima, ne redu meč odluke!

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu pobedila je Bugarsku 7:0 (1:0, 4:0, 2:0) u drugom meču na pretkvalifikacionom turniru za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine u Sisku.

Fenomenalna igra Orlova. Drugim trijumfom na turniru u Sisku, hokejaši Srbije stigli su na korak do plasmana u sledeći krug kvalifikacija za ZOI.

Iako su u prvom delu čak 20 puta pokušali da savladaju golmana Bugarske Dmitra Dimitrova, samo je jednom pak završio u mreži. Precizan je bio samo Dušan Grković.

Zato je nastavak postavio stvari na svoje mesto. U 23. minutu drugi gol za Srbiju postiže naš najmlađi reprezentativac Mateja Popović, a četiri minuta kasnije Uroš Bjelogrlić postiže svoj prvi pogodak na meču. Ivan Anić nastavlja niz za 4:0, a onda palicu prepušta Bjelogrliću koji je do kraja meča još tri puta pakovao pak u mrežu Bugarske.

Čak 54 puta oklopnici Srbije uputili su pak ka golu Bugarske, ali ni promena golmana polovinom meča nije uspela da zaustavi razigrani napad Orlova.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Uroš Bjelogrlić sa četiri pogotka, Ivan Anić upisao je gol i asistenciju, dok su Pavle Podunavac i Lazar Leštarić zabeležili po dva uspešna dodavanja.

Odlučujući meč srpski hokejaši igraju sutra protiv Hrvatske od 17 sati.

Teleks.info/hockeyserbia

Komentari