PIKSI SPREMIO IZNENAĐENJE ZA RONALDA I EKIPU! Portugal zna sve o Orlovima... Da li baš sve?!

    foto: FSS
    Podeli
  • PIKSI SPREMIO IZNENAĐENJE ZA RONALDA I EKIPU! Portugal zna sve o Orlovima... Da li baš sve?!

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je na zvaničnoj konferenciji za medije pred Portugal.

Piksi je na stadionu La Luž, domu Benfike, izneo optimistične reči pred meč odluke za direktan plasman na Mundijal u Kataru.

Kako je naglasio, neće odustati od napadačkog stila i sadašnje ideje, bez obzira na snagu rivala.

"Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da menjamo formaciju u poslednjoj utakmici. Respektujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugalu, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebnom rezultata", poručio je Piksi.

Prednost Portala je, kako je rekao, u domaćem terenu i time što mu i remi igra.

"Srbija je došla samo da pobedi i ode na Mondijal 2022. Portugal neće igrati na nerešen rezultat. Ko bude bolji, putovaće u Katar. Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu, spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugal nije takav tim, nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dve neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vreme da vidimo ko je bolji".

Podsetio se i kako je pre 37 godina kao fudbaler srušio Portugalce.

"Sećam se te utakmice, bio sam mnogo mlad. Uspeo sam da postignem treći gol za pobedu, prošlo je od tada mnogo vremena. Voleo bih da zaigram ponovo, iako je to nemoguće. Sve tradicije mogu da se sruše, tako i naša. Portugal je jaka ekipa, moraćemo da postigemo gol više".

I laicima je jasno da će oči biti uprte u Kristijana Ronalda.

"Može i sa jednom nogom odluči utakmicu. Nema mnogo filozofije, odlično se poznajemo, kolega Santoš sve zna o našem, kao i mi o njihovom timu.. Zato neka pobedi najbolji u našoj grupi".

Spremio je Stojković i iznenađenje za Portugalce. Naravno, nije hteo da ga otkrije.

"Možete da očekujete sve… U to sam ubeđen, gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnim Portugalom", zaključio je selektor "Orlova".

Utakmica između Portugala i Srbije igra se u nedelju od 20.45.

B92.net

Komentari