(VIDEO) LUČIĆEV 1000 MEČ U NHL, ČESTITALI MU TUČOM I RAZBIJENOM ARKADOM! Srbin obeležio veliki jubilej, na poklon dobio i srpsku zastavu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) LUČIĆEV 1000 MEČ U NHL, ČESTITALI MU TUČOM I RAZBIJENOM ARKADOM! Srbin obeležio veliki jubilej, na poklon dobio i srpsku zastavu!

Milan Lučić, kanadski hokejaš srpskog porekla, odigrao je 1000. meč u NHL ligi. Lučić nastupa za Kalgari Flejms i 1000. meč odigrao je protiv Toronto Mejpl Lifsa.

Na jubileju je uspeo i da se pobije sa protivničkim igračem.

Lučić se potukao sa Skotom Saburinom, koji mu je pocepao arkadu i kanadski hokejaš srpskog porekla završio je krvav posle pesničenja.

Saburin je naveo da je to bio njegov način na koji je čestitao Lučiću 1000. utakmicu.

Lučić je u NHL ligu stigao 2006, kada je imao 19 godina i obukao dres Boston Bruinsa. Samo tri godine kasnije osvojio je Stenli kup. Prvih osam sezona je proveo u ovom klubu, pre nego što je 2015. godine trejdovan u Los Anđeles Kingse. Posle samo jedne sezone je kao slobodni agent stigao u kaljari.

Njegovi roditelji su Dobrivoje Lučić i Snežana Kesa. Otac je napustio Srbiju sa 27 godina, dok je majka sa dve godine stigla u Vankuver sa porodicom.

Lučić je 2008. godine osvojio nagradu za najboljeg sedmog igrača, a u dva navrata je podigao i Edi Šor nagradu. Dva puta je 2008. i 2009. godine učestvovao na meču mladih zvezda NHL.

Neposredno pred meč objavljena je i specijalna jakna za Lučića sa brojem 1000 na leđima, dok je na rukavu uz kanadsku i američku zastavu bila i srpska. Lučić je svojim ćerkama obukao ovu specijalnu jaknu.

Novosti

Komentari