ABA OSTAJE BEZ EVROLIGE? BARTOMEU GURA KLUB IZ LONDONA, ima li smisla igrati regionalnu ligu ako nema prolaz u Evroligu?!

    foto: ABA
    Podeli
  • ABA OSTAJE BEZ EVROLIGE? BARTOMEU GURA KLUB IZ LONDONA, ima li smisla igrati regionalnu ligu ako nema prolaz u Evroligu?!

U sezoni Evrolige 2020/2021 igraće 18 klubova.

U elitnom društvu evropske klupske košarke u narednoj takmičarskoj godini će nastupiti 11 klubova sa A licencom, ASVEL i Bajern (dvogodišnja licenca), još dva kluba će stići iz Evrokupa, i tri kluba sa specijalnom pozivnicom.

Italijanski mediji pišu, da će Virtus iz Bolonje gotovo sigurno dobiti vajld kard za narednu sezonu, a prvi čovek ECA Đordi Bertomeu najavio je da Evroliga čini sve da i klub iz Velike Britanije bude pridružen elitnom takmičenju. Takođe je najavljeno da će se u budućnosti težiti modelu sa 16 licenci i finalistima Evrokupa iz prethodne sezone.

- Blizu smo da imamo tim sa licencom u Londonu. Naši ciljevi nisu se promenili, bliži smo tome nego pre pet godina, rekao je Bertomeu.

Ukoliko se dogodi da londonski klub dobije pozivnicu Evrolige već za narednu sezonu, uz već maltene sigurni Virtus, ostaće još jedno upražnjeno mesto da se zatvori takmičenje za narednu sezonu. Iz Evrolige su najavili da će ABA liga imati predstavnika u elitnom rangu, ali nekako se čini da ostaje sve manje mesta i vremena za takav scenario. A čelnici Evrolige su prethodnih sezona dokazivali da je jedino sigurno - da ništa nije sigurno.

SC/Teleks.info

Komentari