ABA U PROBLEMU, STRANCI SU OTIŠLI, NEMA TRENINGA, KORONA HARA… Šta će biti za regionalnim takmičenjem veliko je pitanje!

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • ABA U PROBLEMU, STRANCI SU OTIŠLI, NEMA TRENINGA, KORONA HARA… Šta će biti za regionalnim takmičenjem veliko je pitanje!

Predsednik ABA lige i direktor Cibone Domagoj Čavlović rekao da je stanje u regionalnoj košarkaškoj ligi isto kao i u celokupnom sportu u svetu i da postoje neke ideje u vezi sa završetkom, ali da još ništa nije konkretno.

Čavlović je istakao da je virus korona sve paralizovao i da nije moguće razmišljati o takmičenjima, a kamoli o tome kako ih realizovati.

"Mi smo među prvima odgovorno reagovali i zaustavili svoje takmicenje na vreme. Svakodnevno i pomno pratimo događanja. U kontaktu sam sa svim klubovima i oni razmišljaju na isti način. Imamo neke ideje oko lige, ali ništa još konkretno. Nije moguće predvideti koliko će sve ovo trajati, pa zato i ne možemo da planiramo da li će da se završi do kraja ili da se proglasi gotovom. U ovom trenutku su primarni zdravlje i ljudski životi", rekao je Čavlović u intervju za TV Arena Sport.

Prvi čovek regionalne lige rekao je da je mnogo neizvesnosti sa kojim se to takmičenje suočava.

"Većina klubova je svoje igrače pustila kućama. Stranci su otišli i došli smo u situaciju da su granice zatvorene i samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja. Nama je ostalo u prvoj ligi još jedno kompletno kolo i plej-of, a u drugoj ligi imamo jednu neodigranu utakmicu. Pratimo reakcije ostalih liga i klubova, tako da vidimo da niko ne može ništa da predvidi, pa jedni donose jednu vrstu odluka, a drugi drugu. Mi definitivno čekamo i pratimo situaciju kako bismo doneli najbolje moguće rešenje za našu ligu", zaključio je Čavlović.

Tanjug/RTS

Komentari