AMERI RASKIDAJU UGOVORE SA ZVEZDOM I PARTIZANOM, STRAH OD “KORONE” JE PREVEKIK! Stranci Zadra i Primorske već otišli, U ITALIJI PRAVI EGZODUS!

    foto: KK CrvenaZvezda/ABA
    Podeli
  • AMERI RASKIDAJU UGOVORE SA ZVEZDOM I PARTIZANOM, STRAH OD “KORONE” JE PREVEKIK! Stranci Zadra i Primorske već otišli, U ITALIJI PRAVI EGZODUS!

Pandemija virusa korona uticala je na stopiranje gotovo svih sportskih događaja u Evropi, što je takođe počelo da se sve više odražava i na ugovore američkih košarkaša na ovoj strani Atlantika. Sve je više igrača, pre svega američkih košarkaša koji napuštaju Evropu i raskidaju ugovore sa klubovima kako bi se vratili kući i bili s porodicama u teškim momentima…

Sterling Gibs, pa Brajon Alen… Zbog straha od koronavirusa američki košarkaši odlaze kolo pre kraja ligaškog dela ABA lige. I nije samo ABA liga u pitanju. Ista stvar se događa i u Evroligi. Svakako je “najzvučniji” odlazak Rika Pitina.

Čuveni američki stručnjak je bez mnogo dvoumljenja u petak otišao sa klupe Panatinaikosa jer je želeo da bude s porodicom u ovom “pandemijskom vremenu”. Kratko je poručio da planira da se vrati ukoliko se nastavi Evroliga…

Vratimo se na ABA ligu.

Prvo se Gibs oprostio od Primorske, a onda je to učinio i Alen. Raskinuo je ugovor sa Zadrom i vratio se u Ameriku kako bi bio s porodicom. Ukoliko se regionalni šampionat nastavi Zadrani će teško uspeti da ostanu u elitnom rangu. Ovaj hrvatski tim ima isti odnos pobeda i poraza (6-15) kao i Mega i Krka, ali u poslednjem kolu ligaškog dela treba da igra u Beogradu, protiv Crvene zvezde…

Postavlja se pitanje šta će da bude s Amerikancima koji trenutno nose dresove “večitih rivala”. Jasno je da ako ova situacija s koronavirusom potraje, sve teže će da bude klubovima da funkcionišu na normalan način. Ukoliko i u Srbiji dođe do masovne zaraze nije isključeno da vidimo isti epilog kao u Zadru i Primorskoj.

Podsetimo, Amerikanci u Zvezdi su Gist, Braun, Panter, Beron, Dženkins i Kalin, a u Partizanu Pejdž, Volden, Makadu, Reding, Tomas i Mozli.

Objektiv.rs

Komentari