BERON I TOMIĆ: ISPUSTILI SMO BUDUĆNOST, navijači sad svi u Pionir da uzmemo ABA!

Košarkaši Crvene zvezde u Morači odigrali su napet 4. meč finala ABA lige protiv Budućnosti - ispustili su pobedu i Podgoričani su slavili sa 84:80, pa će se majstorica za Evroligu igrati u Beogradu u ponedeljak.

    foto: Crvena Zvezda/ABA
    Podeli
  • BERON I TOMIĆ: ISPUSTILI SMO BUDUĆNOST, navijači sad svi u Pionir da uzmemo ABA!

Posle burne 3. utakmice, na kojoj su igrači Zvezde bili na ivici linča u Podgorici, Budućnost je kažnjena redukovanjem broja navijača u hali, a tim Milana Tomića imao je za čime da žali.

Zvezda je dominirala u prvih 20 minuta i u 3. deonici je potpuno pala, pa je Budućnost smanjila na 2-1 u seriji. Nešto slično dogodilo se i u 4. meču, s time da je Zvezda bila bolja do sredine poslednje deonice, kada je poklekla.

Posle meča Bili Beron najbolji pojedinac Zvezde je emotivno prokomentarisao poraz i najavio majstoricu:

- Imali smo sve u rukama, ali smo dozvolili poraz. Imamo prednost domaćeg terena, želim da svaki navijač Zvezde u Beogradu pruži maksimalnu podršku, to nam mnogo znači i voleo bih da vidim to.

- Te male stvari koje inače kontrolišemo, šuteve sa distance, ofanzivne skokove... To smo propustili ovog puta. Oni su pogađali iz nekih težih situacija, ali sve je to sastavni deo košarke. Ako nisi spreman za ovu petu utakmicu, onda ti srce ne kuca... Bićemo spremni! - zaključio je Beron.

Milan Tomić, trener Crvene zvezde smatra da je njegova ekipa kontrolisala utakmicu 26 minuta, što pokazuje statistika.

“Ali ako hoćemo da napravimo neku analizu i uđemo u detalje, presudan deo su bile trojke Klarka i Džeksona kod nerešenog rezultata", rekao je Tomić i dodao:

"Utakmicu su odlučili mali detalji. Meč moramo da zaboravimo, imamo poslednji meč kod nas, moramo da odigramo dobro i osvojimo ABA ligu".

Crveno-beli u Podgorici su bili bez Džoa Reglenda i Stratosa Perperoglua.

"Videćemo da li će biti spremni Reglend i Perperoglu. Igrali smo na gostujućem terenu i morali smo da odigramo mnogo bolje nego u Beogradu. Mislim da smo bili dobri, ali su detalji odlučili", kaže Tomić.

"U drugom poluvremenu, pogotovo u poslednjoj četvrtini, Budućnost je odigrala agresivno i oterala nas je do pola terena. Kada smo se dogovarali za utakmicu, znali smo da će biti pritisak i dogovor je bio da se lopta primi na tri poena, a ne na pola terena".

Tomić nije želeo da traži alibi za dva poraza u Podgorici.

"Kada su se povredili i Reglend i Perperoglu, ni u jednom trenutku nisam dao izjavu da nam nedostaju. Ne tražim alibi, moramo da odigramo utakmicu, imamo ostale igrače. Sigurno da nam nedostaju, ali ne treba tražiti alibi", zaključio je on

Majsotorica, koju ćete moći da gledate na O2 TV, na programu je u ponedeljak od 19 časova.

B92.net/mediji


Komentari