BRUTALNA PORUKA ZVEZDE! I RANIJE STE NAS RUŠILI, NISTE USPELI, NEĆETE NI OVAJ PUT! Ne dozvoljavamo nikom da Srbe i Zvezdu ponižavaju!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • BRUTALNA PORUKA ZVEZDE! I RANIJE STE NAS RUŠILI, NISTE USPELI, NEĆETE NI OVAJ PUT! Ne dozvoljavamo nikom da Srbe i Zvezdu ponižavaju!

Crvena zvezda je pobedila Krku u ABA ligi, ali klub se oglasio novim saopštenjem o nerodlasku u Podgoricu na meč proitv Budućnosti! Naveli su de je „pred njima velika borba na terenu, ali i van njega“. Scenario je bio poznat, odigrati utakmicu pred 7500 pristalica političke partije DPS u dvorani „Morača“ - navode crveno-beli

Fokus je bio na meč protiv Budućnosti u Podgorici na koji ekipa nije otputovala.

- Javnost smo do detalja informisali šta se dešavalo pre utakmice u Podogrici. Oglasili smo se saopštenjem posle uslovne kazne od strane disciplinskog sudije ABA lige i rekli smo šta ćemo činiti. Kao prvo, nastavićemo, kao jedan od osnivača ove lige, pravnu borbu i izborićemo se za naše pravo da se plasman u regionalnom takmičenju određuje igrama na terenu, ne van njega – navodi se na početku.

Nastavljaju u sličnom tonu.

- KK Crvena zvezda neće dozvoliti da je iko umeša u politiku, što je bila osnovna namera prethodne nedelje – i što smo jasno i glasno rekli. Kao narodni klub, koji ima milionsku armiju navijača, simpatizera i poštovalaca širom sveta, kao jedan od simbola Srbije, nećemo ni ćutati kada je očigledno nešto što je svima vidljivo! To je podmukao pokušaj da se našem narodu oduzimaju viševekovne svetinje u Crnoj Gori, i da budemo inicijator nekih događaja u Crnoj Gori koji nemaju veze sa sportom. Naravno, to je sve lukavo smišljeno od onih koji su svoj klub konačno nazvali „državnim projektom“. Događaji koji su usledili nakon odluke da ne otputujemo u Podgoricu samo su učvrstili naše uverenje da smo doneli pravu odluku, bez obzira na cenu! To su rekli svi dobronamerni, i što je nama posebno važno, Srbi iz Crne Gore, naši navijači „Delije“i gotovo celokupna srpska ne samo sportska javnost.

Napominju da su u toku teški momenti.

- Trenutak nije lak, jer ova odluka KK Crvena zvezda koliko teška bila, i koliko god smatramo da smo ispravno postupili jer nismo želeli da budemo alibi u smišljenom scenariju za napad na Srbe u Crnoj Gorisada je otvorila prostor mnogima kojima smeta Crvena zvezda da nastave sa podmuklim pokušajima da je ruše! Ta Crvena Zvezda je: stabilna, sa jasnom strukturom i sistemom, dobrim timom, dobrim igrama u Evroligi, punom Štark Arenom, trenutno najboljom odbranom u Evroligi, sa trofejima…

Apostrofiraju da neće dozvoliti „rušenje kluba“.

- Pokušavali su na mnoge načine i nisu uspevali prethodnih godina iz više centara da nas obore. Sada je u pokušaju nova ideja – opstrukcija našeg kluba na sve moguće načine kroz ABA ligu kako se ne bi domogao plej ofa – nelegalnim pokušajem kažnjavanja, oduzimanjem bodova, a sada se perfidno i kroz naručene tekstove raznih interesnih grupa potura teza da Crvena zvezda ucenjuje ligu svojim izlaskom iz takmičenje. To se ne zove ucena – već držanje do principa i pravila koja su ustanovljena još 2015. godine! Šta je sledeće? Takvih pokušaja bilo je i u aprilu prošle godine. Svi zajedno smo pobedili, sve ono što smo govorili tada, ispostavilo se nekoliko meseci kasnije kao gola istina! Zato pozivamo sve Zvezdaše da u ovom trenutku budu svi zajedno uz Crvenu zvezdu, da sklone u stranu bilo kakve različite poglede,shvatanja, želje i mogućnosti kojih u svakom velikom klubu i oko njega na svetu ima. Da prepoznaju trenutak u kome bi mnogi kojima Crvena zvezda ovakva kakva je – šampion ABA lige, višestruki šampion Srbije i uspešan predstavnik regiona u Evroligi … da je vide poniženu i na kolenima, baš kao što su to hteli da rade sa našim narodom u Crnoj Gori.

Ne kaju se zbog donete odluke.

- Da ponovimo još jednom, KK Crvena zvezda se nije uplašila odlaska u Crnu Goru, nismo to učinili ni u aprilu 2019.godine tokom nezapamćenog napada na našu upravu i igrače tokom treće utakmice finala plej ofa ABA lige. Scenario je bio poznat, odigrati utakmicu pred 7500 pristalica političke partije DPS u dvorani „Morača“ u kome bi Crvena zvezda bila kao simbol Srbije ponižena u novoj „predstavi“ a promovisan sporni Zakon o veroispovesti, koji je osuđen kao diskriminatorski od svih, pa i međunarodne zajednice! Ponavljamo, KK Crvena zvezda nakon 17.aprila 2019.godine nikada više neće biti dekor u unapred režiranim političkim, a ne sportskim predstavama u Morači!

Na kraju su poručili da veruju da će pobediti.

- Dobićemo i ovu utakmicu, iako se ona ne vodi na terenu, već kao i mnoge pre ove, po separeima raznih elitnih restorana i kafića i na „poslovnim“ ručkovima. Mi želimopobede na terenu, ali van njega neće dozvoliti nikakve opstrukcije, podmetanja, neprincipijelne koalicije, izmišljene kazne zasnovane na navodnom „neopravdanom“ dolasku KK Crvena zvezda u Podgoricu. Od te namere nećemo odstupiti ni po koju cenu. Pa čak i onu koju smo kao klub naveli u zvaničnom saopštenju od subote – zaključuje se u saopštenju.

KK Crvena Zvezda

Komentari