CRNO-BELI NASTAVILI POBEDNIČKI NIZ, PALA I CEDEVITA OLIMPIJA ZA PRVO MESTO U ABA! Heroj je Jaramaz, uz zvuk sirene pogodio je pobednički koš!

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • CRNO-BELI NASTAVILI POBEDNIČKI NIZ, PALA I CEDEVITA OLIMPIJA ZA PRVO MESTO U ABA! Heroj je Jaramaz, uz zvuk sirene pogodio je pobednički koš!

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu trojkom Ognjena Jaramaza uz zvuk sirene ljubljansku Cedevita Olimpiju sa 96:95 (23:25, 32:22, 26:22, 15:26), u 15. kolu ABA lige.

Trijumfom u finišu, ekipa Andree Trinkijerija došla je do prvog mesta na tabeli ABA lige sa skorom od 12 pobede i tri poraza.

U pobedničkom timu čak šestorica igrača su imali dvocifren učinak,a prednjačio je Jaramaz sa 16 poena i šest asistencija, Zagorac je dodao dva manje, Tomas 12, a Pejdž 11.

U ekipi Cedevite najbolji je bio Jaka Blažič sa 22 koša.

Crno-beli su na staru meča nametnuli svoj ritam, kada su poenima Zagorca, Jaramaza i Voldena iskoristili nesiguran početak Cedevite Olimpije.

Prednost Patizana od osam poena sredinom deonice gostujući tim uspeo je da neutrališe serijom poena Blažiča i Cirbesa, koji su meč uveli u egal, a ubrzo su štigli i do vođstva.

Blažič je bio nezaustavljiv, ali je Gordić pogodio neke važne poena, pa je posle prvih 10 minuta tim Slavena Rimaca imao prednost od dva poena.

Cedevita Olimpija bolje je otvorila drugu četvrtinu i stekla pet poena viška, a da meč ne ode u lošem smeru za Partizan, pobrinuli su se Gordić i Jaramaz.

Na pravi način ispratio ih je Zagorac, pa je ekipa Andree Trinkijerija ponovo vratila prednost na svoju stranu i na kraju poluvremena na odmor je otišla sa plus osam.

U drugom poluvremenu, košarkaši Partizana namestili su ruku za šut, proradili su Pejdž i Tomas, a sa nekoliko odličnih odbrana domaći tim stekao je prednosto od 12 poena pred poslednjih 10 minuta.

Dvocifreni zaostatak nije obeshrabrio gostujuću ekipu, koja je pet minuta pre kraja uspela da uvede neizvesnost u meč i približi se na samo koš zaostatka.

Crno-beli su napravili nekoliko grešaka ispod koša, promašili su nekoliko otvorenih šuteva, pa je sve to dovelo da se u poslednja dva minuta meča uđe nerešeno, 93:93.

Cedevita je imala pobedu u svojim rukama, ali je Jaramaz na četiri desetinke sekunde pre kraja meče preuzeo odgvornost i doneo trijumf vredan prvaog mesta u ABA lige.

Tanjug/Teleks.info


Komentari