DA LI JE OVO KRAJ SNOVA O PLEJ-OFU, PARTIZAN PUKAO U ČAČKU I IZGUBIO JARAMAZA! Novi košmar crno-belih!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • DA LI JE OVO KRAJ SNOVA O PLEJ-OFU, PARTIZAN PUKAO U ČAČKU I IZGUBIO JARAMAZA! Novi košmar crno-belih!

Košarkaši Borca napravili su veliko iznenađenje i u Čačku savladali ekipu Partizana u 14. kolu ABA lige, rezultatom 75:71. Borac je odigrao sjajnu utakmicu, od prvog do poslednjeg minuta kontrolisao dešavanja na parketu i potpuno zasluženo upisao četvrti trijumf u sezoni, drugi nad Partizanom ove sezone.

Čačani uz to imaju i osam poraza i nalaze se na 10. poziciji, dok je Partizan ostao peti sa učinkom 7-7.

Duel u Čačku počeo je serijom domaćina 10:2 kojom je Borac stekao rezultatsku kontrolu, ali i samopouzdanje na terenu. Partizan nikako nije uspevao da pronađe ritam i ekipa Marka Marinovića je konstantno održavala rezultat.

Čačani su došli do maksimalnih +12 u tom periodu, ali su crno-beli preko Nemanje Dangubića i Rašona Tomasa uspeli da smanje na pet razlike na poluvremenu.

Međutim, domaćin je konstantno uspevao da odbija nalete rivala, dobio je i treću deonicu i u poslednjih 10 minuta ušao sa viškom od 10 poena.

Tada je bilo jasno da će Partizan veoma teško da se vrati u igru, ali su izabranici Saša Filipovskog u tom uspeli.

Uspeli i uprkos povredi Ognjena Jaramaza, koji se nakon jednog lošeg doskoka, uhvatio sa koleno i iznet je sa terena. Plejmejker kluba iz Humske se opet povredio i tek će biti poznato koliko će odsustvovati.

Partizan je početkom poslednje četvrtine zategao odbranu, Borac skoro pet minuta nije mogao do poena, a Pejdž i Tomas su režirali povratak, pa i preokret. Serijom 10:0 su anulirali vođstvo Čačana, potom i poveli, pre nego što je Borac zahvaljujući pogocima Kočovića ipak trijumfovao.

Najefikasniji u redovima Borca bili su Kočović sa 17, Todorović sa 14 i Đoković sa 12 poena.

U redovima Partizana istakli su se Dangubić sa 13, Pejdž sa 11 i Tomas sa 10 poena.

U poslednjoj utakmici dana Split je iznenadio Budućnost, rezultatom 78:77.


Komentari