DANILOVIĆ: SRPSKI KLUBOVI DA RAZMOTRE IGRANJE U ABA! Ovo više nema smisla, ako London uđe u Evroligu, regionalna liga je mrtva?!

    foto: KK Partizan/ABA/Fotoilustracija
    Podeli
  • DANILOVIĆ: SRPSKI KLUBOVI DA RAZMOTRE IGRANJE U ABA! Ovo više nema smisla, ako London uđe u Evroligu, regionalna liga je mrtva?!

Predrag Danilović, predsednik košarkaškog saveza Srbije, u intervjuu za "MozzartSport" rekao je da klubovi trebaju da razmotre učešće u ABA ligi, u slučaju da se obistine prognoze da reginalno takmičenje ubuduće neće garantovati mesto u Evroligi.

Danilović je upitan da li igranje na Jadranu ima smisla u slučaju da ne nosi direktnu prohodnost u najelitnije takmičenje u Evropi.

- Nema. Ima zbog Evrokupa, ali svi gledaju Evroligu. Evrokup nije loše takmičenje. Opet, postoji i alternativa u FIBA takmičenjima. Klubovi treba da odluče šta će i kako će. Svakako liga gubi mnogo na značaju ako nema Evrolige na stolu. Onog momenta kada se bude završio posao s Velikom Britanijom i zemljama gde je veći obrt novca za televizijska prava, verovatno će tog momenta reći da Jadranskoj ligi više nema Evrolige i da je u opticaju samo Evrokup. U to ne sumnjam, jer pokušavaju to već tri-četiri godine. Loše je za sve, klubove pre svega, ali svako treba da gleda svoje dvorište - rekao je Danilović.

Podsetimo, već se nekoliko godina spekuliše da bi region mogao ostati bez mesta u Evroligi, naročito u slučaju ako se pojavi konkurentan tim iz Velike Britanije. Trenutno osvajač ABA lige stiče direktan plasman u elitu.

SD

Komentari