EKSKLUZIVNO! ZORAN MOKA SLAVNIĆ: Trinkijerijev Partizan ne igra dobro, loša je selekcija igrača, CRVENO-BELI SU FAVORITI U DERBIJU, Zvezda je privatan klub, KOGA ZANIMA MIŠLJENJE JEDNOG SLAVNIĆA...

    foto: Printscreen
    Podeli
  • EKSKLUZIVNO! ZORAN MOKA SLAVNIĆ: Trinkijerijev Partizan ne igra dobro, loša je selekcija igrača, CRVENO-BELI SU FAVORITI U DERBIJU, Zvezda je privatan klub, KOGA ZANIMA MIŠLJENJE JEDNOG SLAVNIĆA...


Košarkaška sezona se polako zahuktava. Crvena zvezda i Partizan nisu baš ubedljivo startovali. U ABA ligi imaju po četiri pobede i dva poraza, a na internacionalnoj sceni su „crno-beli" uspešniji. Legendarni as Zoran Moka Slavnić redovno prati sva košarkaška zbivanja i ima svoje viđenje učinka „večitih" rivala.

- Ogromna je razlika između Evrolige i Evrokupa u korarci. Evroliga je za dve klase kvalitetnije takmičenje i samo zbog te činjenice Partizan ima bolji učinak od Crvene zvezde - počinje Zoran Slavnić analizu učinka srpskih predstavnika u dosadašnjem delu sezone.

Nekadašnji as Crvene zvezde i najtrofejniji igrač ovog kluba u istoriji Zoran Slavnić o igrama kluba svoje mladosti kaže:


- Crvena zvezda sada funkcioniše kao privatni klub i u takvim uslovima teško je i igrati, ali i govoriti bilo šta. Ako je gazda zadovoljan, onda su svi zadovoljni. Do sada je promenio jednog trenera i znači da on nije zadovoljan. Kada on nije zadovoljan ne mogu biti zadovoljni ni navijači. Nisam siguran ni da će sadašnji trener dočekati kraj sezone. U svakom slučaju biti trener Crvene zvezde je strašno teško i u takvoj situaciji je teško bilo šta govoriti. Meni se sve to ne dopada, ali kao da je važno mišljenje jednog Slavnića. Bitno je da li je gazda zadovoljan. On je taj koji o svemu odlučuje.

Zoran Slavnić dobro je upoznat i sa zbivanjima u Partizanu, a redovno prati i igre „crno-belih".



- Moram da kažem da sam bio prijatno iznenađen kada je Andrea Trinkijeri preuzeo Partizan. Bio je novina na našim terenima. Njegove konferencije za štampu i izjave nisu bile uobičajene, šablonske. Odudarao je od ostalih. Zanimljivo ga je slušati. Vidi se da ima naših gena u krvi, ali kako vreme prolazi nisam ni malo zadovoljan kako igra njegov tim. Ne dopada mi se ni selekcija tima. Ima gomilu sličnih igrača. Ne vidim tu lidera koji će povesti ekipu kada joj ne ide, koji će na sebe preuzeti odgovornost i izvući tim iz teške

situacije. Pobede u Evropuku nisu merilo jer u tom takmičenju stvarno ima mnogo „indijanskih" ekipa - kategoričan je Zoran Slavnić


U nedelju je na rasporedu prvi „večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana. Tenzije pred ovaj duel polako rastu. Legendarni Moka daje prednost klubu u kojem je počeo karijeru.


- Objektivno govoreći Crvena zvezda ima daleko kvalitetniji tim i po meni je veliki favorit u ovom meču. Tačno je da Zvezda ima i slabije rezultate u Evropi, ali je kao što rekoh Evroliga je daleko kvalitetnije takmičenje. Jednostavno Zvezda je bolja na svim pozicijama i sve osim njenog trijumfa bi za mene bilo veliko iznenađenje. Istina, kada se igra „večiti" derbi to ne mora da bude odlučujući faktor, ali pošto u oba tima igru nose stranci trebalo bi odluči suvi kvalitet, a on je sigurno na strani Crvene zvezde - kategoričan je Zoran Moka Slavnić.

Komentari