EVROLIGA IM ČUVA MESTO, ZVEZDA, PARTIZAN, BUDUĆNOST 22. APRILA SEKU ŠTA ĆE SA ABA! Mogu li se rogovi u vreći dogovoriti?!

    foto: KK Crvena Zvezda/ABA
    Podeli
  • EVROLIGA IM ČUVA MESTO, ZVEZDA, PARTIZAN, BUDUĆNOST 22. APRILA SEKU ŠTA ĆE SA ABA! Mogu li se rogovi u vreći dogovoriti?!

ABA liga je prekinuta pre nešto više od messec dana zbog pandemije korona virusa, a kako saznaje "Mondo" klubovi će održati sastanak u sredu 22. aprila, putem video-linka.

Ovo će biti idealna prilika da 12 abaligaša iznesu svoje mišljenje i predloge o završnici takmičenja na Jadranu, što su do sada činili uglavnom putem medija. Nije isključeno da na sastanku budu usvojeni i neki zaključci, ukoliko se postigne konsenzus zainteresovanih strana.

Podsetimo, ABA liga je prekinuta kolo pre kraja regularnog dela takmičenja, a lider je Partizan, ispred Budućnosti i Crvene zvezde.

Podsetimo, Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu rekao je da će se sudbina sezone u evroligi i Evrokupu znati najkasnije do kraja maja meseca. On ističe da se razmišlja i o promeni formata, da nije bilo pregovora sa Virtusom i Partizanom o organizaciji finalnog turnira, kao i da je mesto za ABA ligu u sledećoj sezoni Evrolige sigurno.

On je jasno stavio do znanja i da će ABA liga sigurno imati predstavnika u Evroligi

"To stoji i nije sporno. Ostaje da se vidi da li će se i kako zvršiti sezona. Mi cenimo važnost Balkana, odnosno tog dela Evrope za evropsku košarku".

Teleks.info/Mediji

Komentari