(FOTO) ABA JE ZAVRŠENA! RAZLOGA JE MNOGO, A ZVEZDA I PARTIZAN PRVI NE MOGU DA JE IGRAJU! Pitanje je samo ko je šampion i ko će u Evroligu!

    Podeli
  • (FOTO) ABA JE ZAVRŠENA! RAZLOGA JE MNOGO, A ZVEZDA I PARTIZAN PRVI NE MOGU DA JE IGRAJU! Pitanje je samo ko je šampion i ko će u Evroligu!

Skoro dva meseca nema košarke zbog pandemije korona virusa, pa je tako sve stalo i u ABA ligi. Kako prolazi sve više vremena, sve je teže očekivati da će ova sezona moći da se završi na parketu, a za to ima nekoliko razloga koji važe i kada su u pitanju Večiti rivali.

Crvena zvezda i Partizan trenutno nemaju na raspolaganju kompletan tim jer su stranci otputovali kućama. Crveno-belima fale Džejms Gist, Kevin Panter, Majkl Odžo, Čarls Dženkins, Lorenco Braun i Stratos Perperoglu, pa su joj na raspolaganju samo domači igrači. Partizan je u identičnoj situaciji uz razliku što je Rašon Tomas ostao u Beogradu dok su kući otputovali Markus Pejdž, Vilijam Mozli, Žanis Pejners, Kori Volden, Redži Reding, Džejms Mekadu i Brajan Angola. Ono što dadtno otežava situaciju Partizanu za razliku od večitog rivala je činjenica da je trener crno-belih Andre Trinikijeri u Italiji sa porodicom i trenutno ne može da napusti zemlju dok je njegov pomoćnik Vlado Šćepanović u rodnom Kolašinu.

Ukoliko bi sve svi i vratili u Srbiju, morali bi da prođu karantin u trajanju od 14 dana što dodatno komplikuje situaciju, a čak i to će zavisiti od mera drugih zemalja pa psotoji mogućnost da to potraje i duže. Istovremeno, Areordrom ''Nikola Tesla'' će ponovo početi sa radom za redovne letove tek 18. maja, što u teoriji znači da kada bi se svi stranci vratili u Partizan i Crvenu zvezdu tog dana, čekao bi ih dvonedeljni karantin do početka juna i tek onda pripreme koje bi trajale bar tri nedelje.

To znači da bi sezona mogla da počne najranije u trećoj nedelju juna što je suviše kasno za završetak sezone, a da igrači potom dobiju i dovoljno remena za odmor i pripremu za narednu pa je zbog toga sve izvesnije da završetka na terenu neće biti.

SD

Komentari