MOŽE LI PARTIZAN DO PLEJ-OFA ABA?! REDOSLED MEČEVA IM BAŠ I NE IDE U PRILOG, ALI… Crno-bele čeka pakao do kraja januara!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • MOŽE LI PARTIZAN DO PLEJ-OFA ABA?! REDOSLED MEČEVA IM BAŠ I NE IDE U PRILOG, ALI… Crno-bele čeka pakao do kraja januara!

Da li Sašo Filipovski može da bude Partizanov spasilac? Sa Vladom Šćepanovićem na klupi crno-beli su loše započeli sezonu i sada je plasman u plej-of ABA lige doveden u pitanje. Dolaskom slovenačog stručnjaka stvari su se popravile, ali je jasno da klub iz Humske više nema pravo na kiks. Bar u regionalnom takmičenju.

Šta čeka crno-bele u nastavku ABA i da li je plej-of regionalne lige realna stvar analizirao je Maxbetsport. Njihovu analizu prenosimo u celini!

Crno-beli su izgubili od Budućnosti, Crvene zvezde i Mornara (nedopustivi su bili porazi od Borca i Igokee), od onih najjačih timova savladana je samo Cedevita Olimpija, ali i pored toga zauzimanje jednog od prva četiri mesta je imperativ.

Pitanje je samo koliko je taj cilj i dostižan. Partizan ima neverovatan raspored do kraja januara. To konkretno znači da će od 19. decembra do 30. januara da odigra sedam mečeva od kojih šest u gostima! U prvih pet utakmica nijednu ne igra na svom terenu!

Istini za volju, do duela sa Podgoričanima crno-beli ne bi trebalo da imaju većih problema. Krka ne spada u vrh reginalne košarke, pitanje je da li će do meča s Primorskom i da dođe pošto je stvar vremena kada će i zvanično da napusti ligu, a onda sledi put u Split. Sve te duele Partizan bi trebalo da reši u svoju korist. I onaj četvrti, u Čačku, Borac je veliki dužnik s početka sezone.

Potom dolazi veliko iskušenje, odnosno meč sa Budućnošću. U tom duelu, kao i na kraju januara, protiv Cedevite Olimpije, pokazaće se da li je plej-of dostižan. Između ta dva susreta, crno-beli će taj jedini meč u Beogradu da odigraju sa klubom iz Železnika.

Partizanu je u ABA ligi sada gotovo svaki meč kvalifikacioni.

Raspored crno-belih

19. decembar: Krka – Partizan

26. decembar: Primorska – Partizan

3. januar: Split – Partizan

9. januar: Borac – Partizan

16. januar: Budućnost – Partizan

23. januar: Partizan – FMP

30. januar: Cedevita Olimpija – Partizan

Maxbetsport

Komentari