NOVE TRZAVICE NA RELACIJI ZVEZDA-PARTIZAN! Gavrilović "pecnuo" crno-bele: Lakše je spremati utakmice Evrokupa nego Evrolige

    Podeli
  • NOVE TRZAVICE NA RELACIJI ZVEZDA-PARTIZAN! Gavrilović "pecnuo" crno-bele: Lakše je spremati utakmice Evrokupa nego Evrolige

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović uporedio je Evroligu i Evrokup i indirektno, možda i nenamerno "pecnuo" večitog rivala, ekipu Partizana.

Zvezda je u nedelju popodne pobedila Cibonu u dvorani "Dražen Petrović" 86:72, ali je trijumf overila tek u poslednja dva minuta jer je prokockala velikih 17 poena prednosti tokom poslednjeg perioda i svela ih na tri razlike.

Oscilirali su Gavrilovićevi izabranici koji su pre toga pobedili Himki i imali malo vremena da se oporave pred put u prestonicu Hrvatske.

- Očekivao sam veliku borbu i dobru igru Cibone. Oni su napravili ekipu koja je odlučna i borbena na svakom meču. Pripremio sam igrače za takvu utakmicu, trudili smo se da osujetimo njihov kontranapad. Imali smo velikih padova, najpre rezultatskih, ali uspeli smo da slavimo i to je najbitnije. Za razliku od Evrokupa, Evroliga se igra u četvrtak i petak. Imali smo dva meča u tri dana i to nam oduzima dosta energije. Lakše je spremiti tim kad igrate Evrokup. ali, mi moramo da se borimo sa tim i da ABA ligu stavimo na prvo mesto - rekao je Gavrilović posle meča u Zagrebu.

Partizan je u subotu pobedio FMP 90:85 u petom kolu ABA lige i trener crno-belih Andrea Trinkijeri je tada rekao da shodno energiji svog tima bolje nije ni mogao da očekuje, baš zbog ritma Evrokup-ABA liga.

Gavrilović se posle Cibone "požalio" na dupli program tokom ove nedelje, a Zvezda naredni meč igra protiv Real Madrida za četiri dana u Evroligi.

- Evroliga se igra četvrtkom i petkom, a ove nedelje smo imali i dupli program. Ne samo što nam oduzima energiju, već imamo više vremena da se spremimo za nju nego za mečeve ABA lige. A voleo bih da je obrnuto. Igrači se potroše, teško je da se vrate u optimalno stanje. A ABA liga nas vodi u Evroligu i zato ima ogromnu važnost - istakao je Gavrilović.

Komentari