PARTIZAN I ZVEZDA BEZ STRANACA NAPADAJU ABA I EVROLIGU! Problem je što im fali domaćih košarkaša, CRNO-BELIM ČETIRI, A CRVENO-BELIM PET!

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • PARTIZAN I ZVEZDA BEZ STRANACA NAPADAJU ABA I EVROLIGU! Problem je što im fali domaćih košarkaša, CRNO-BELIM ČETIRI, A CRVENO-BELIM PET!

Kakva je sudbina srpskih klubova koji bi trebalo da učestvuju u eventualnom plej-ofu, Partizana i Crvene zvezde? Oba tima su ostala bez Amerikanaca, koji su posle izbijanja pandemije koronavirusa izrazili želju da se vrate svojim porodicama. Iz Partizana su u dogovoru s klubom otišli Pejdž, Volden, Makadu, Reding, Tomas i Mozli, a Gist, Braun, Panter, Beron, Dženkins i Kalin iz Zvezde.

Izjavio je Beron da je pitanje da li će vlada SAD da mu dozvoli povratak u Srbiju. To onda nije samo problem za Berona, već i za sve Amerikance "večitih rivala". Bez obzira na ugovorne obaveze koje štite klubove, niko ne može igrače da prisili da ide mimo odluka svoje države, ili da se izlaže opasnosti od zaraze. Ako sve to oko pandemije bude prošlo dok traju njihovi ugovori, onda je njihov povratak neminovonost. U suprotnom neće ni morati da se vrate ako koronavirus ne bude uništen u regionu bivše Jugoslavije.

Partizan ima na raspolaganju: Veličkovića, Zagorca, Jovanovića, Jaramaza, Birčevića, Miletića, Trifunovića i Gordića. Da bi popunili roster mogu da angažuju još četiri igrača, iz sopstvenog omladinskog pogona.

Kad je Zvezda u pitanju, za sada su u Beogradu još Grk Perperoglu i Nigerijac Odžo, pa bi uz domaće snage eventualni tim crveno-belih činili još: Davidovac, Dobrić, Jagodić-Kuridža, Jovanović, Lazić, Simanić i Štimac. Do 12 nedostaje još pet igrača.

Ostaje da se vidi da li će ABA liga uopšte da bude nastavljena. Ipak, to je realnija opcija nego da će svi Amerikanci da se vrate u tabore "večitih rivala".

Maxbetsport

Komentari