PARTIZANU SE SMEŠI MORNAR U POLUFINALI PLEJ-OFU ABA LIGE! Cedevita u problemu, ide na noge Budućnosti! ZVEZDI TREBA POBEDA PROTIV FMP!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • PARTIZANU SE SMEŠI MORNAR U POLUFINALI PLEJ-OFU ABA LIGE! Cedevita u problemu, ide na noge Budućnosti! ZVEZDI TREBA POBEDA PROTIV FMP!

Košarkaši Mornara savladali su Krku sa 82:73 u 21. kolu ABA lige, čime su Barani napravili krupan korak ka plasmanu u plej-of na Jadranu.

Domaći su imali već na poluvremenu imali deset poena viška (39:29), ali su se Slovenci odličnom trećom deonicom koju su rešili u svoju korist sa 24:14. Ipak, Mornar je odigrao bolje u poslednjoj deonici i sa devet poena razlike zabeležio važnu pobedu.

U pobedničkom sastavu Volen je postigao 17, a Milko Bjelica 15 poena, dok su u Krki najefikasniji bili Kouzi i Lapornik sa po 17 koševa.

Igrač utakmice bio je Derik Nidam koji je stigao do dabl-dabl učinka od 12 poena i 11 asistencija. Što se tiče borbe za doigravanje, Crvena zvezda se u ponedeljak sastaje sa FMP-om, dok se u derbiju runde sastaju Cedevita Olimpija i Budućnost.

Crno-beli su prvi na tabeli i gotovo i matametički su obezbedili strartnu poziciju za doigravanje regionalne lige! Budučnost je izvesno druga, a Zvezdi pobeda protiv bratskog FMP obezbeđuje treće mesto! Najitersantnija je borba za četvrtu poyiciju, a kako sada stvari stoje Mornar je bliži plej-ofu ABA od Cedevita-Olimpije!

SD/Teleks.info

Komentari