RAĐA JASAN, OVAKVA ABA JE KRŠ! NIKO, PA NI SRBI, NEMAJU KORISTI OD NJE! Hoće li Hrvati istupiti iz regionalne lige?!

    Podeli
  • RAĐA JASAN, OVAKVA ABA JE KRŠ! NIKO, PA NI SRBI, NEMAJU KORISTI OD NJE! Hoće li Hrvati istupiti iz regionalne lige?!

Hrvati bi ostali u ABA ligi pod određenim uslovima? Dino Rađa za Telegraf otkrio šta bi trebalo da se promeni

Situacija, dakako, postoje sve komplikovanija, a postaće još složenija ukoliko se hrvatski klubovi slože da napuste ABA ligu

Regionalna ABA liga mogla bi ovog leta da doživi veliku promenu pošto bi klubovi iz Hrvatske mogli da istupe iz ovog takmičenja i zaigraju u novoj ligi. Dino Rađa, nekadašnja legenda jugoslovenske i hrvatske košarke koja trenutno obavlja funkciju predsednika Stručnog saveta u Hrvatskom košarkaškom savezu, jedan je od najglasnijih u najnovijoj ideji.

- Ništa nismo odlučili, nego smo u utorak na sednici ponudili klubovima opciju da mogu da igraju Evroligu, Evrokup i Alpe Adrija Kup, te da će im sve biti plaćeno. Sad je na njima da odluče, imaju rok od sedam dana za to. Dakle, sledećeg utorka ćemo znati sve - kazao je Rađa, ali se stekao utisak da sve ide samo u jednom pravcu.

Ipak, nije tako i postoji opcija da ova inicijativa ne zaživi, a za to je potrebno, po Rađinim rečima, potrebno da se krene u renoviranju same ABA lige.

On je za Telegraf odgovorio na pitanje - kako bi mogao da promeni svoj stav o istupanju hrvatskih klubova iz regionalnog takmičenja.

- ABA liga pod vođstvom svih Saveza ii ograničenjem stranaca bi bila opcija. Svakako, ova dosadašnja situacija nije donela ništa dobrog, pa da pokušamo nešto drugo - kazao je Rađa za Telegraf.

Situacija, dakako, postoje sve komplikovanija, a postaće još složenija ukoliko se hrvatski klubovi slože da napuste ABA ligu. Čeka se sastanak i njihovi glasovi.

Rađa je još pre pet meseci u intervjuu za Telegraf istakao svoje mišljenje po pitanju ABA lige.

- Ne pratim ABA ligu jer je odavno prestala biti interesantna. Pretvorila se u takmičenje par klubova koji dovode more stranaca i ko ima više para dobija. Ničija košarka nema koristi od ovakve ABA lige, što se vidi po rezultatima u kvalifikacijama. Svi se muče - istakao je tada Rađa.

Telegraf

Komentari