RAĐA OPLEO PO ABA! TREBA OGRANIČITI BROJ STRANACA NA DVA, OVO NE VODI NIČEMU! Jokiću svaka čast, šta sve izdržava!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • RAĐA OPLEO PO ABA! TREBA OGRANIČITI BROJ STRANACA NA DVA, OVO NE VODI NIČEMU! Jokiću svaka čast, šta sve izdržava!

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa je u razgovoru za Telegraf pričao o ABA ligi, povratku Željka Obradovića u Partizan, ali i o aktuelnom najboljem košarkašu na svetu – Nikoli Jokiću.

– Ne pratim ABA ligu jer je odavno prestala biti interesantna. Pretvorila se u takmičenje par klubova koji dovode more stranaca i ko ima više para dobija, počeo je Rađa i dodao:

– Žocov dolazak je veliko iznenađenje, ali i prilika da se nešto nauči od njega. Kako igrači, tako i treneri. Treba ga pratiti u stopu i učiti od njega.

Rađa je veliki protivnik regionalne lige i smatra da niko nema koristi od ovakve ABA lige.

– Ničija košarka nema koristi od ovakve ABA lige, što se vidi po rezultatima u kvalifikacijama. Svi se muče. ABA liga bi trebala biti dodatno takmičenje pod kontrolom svih saveza i ograničenom broju stranaca. Onda možemo pričati, nastavio je Rađa.

Potom se osvrnuo i na mnoštvo kritika koje je doživeo najbolji svetski košarkaš Nikola Jokić kada je odbio da igra za reprezentaciju Srbije. Rađa je detaljnije objasnio kakav je to napor ima srpski centar i koliko je minuta proveo na parketu.

– Ne možete razumeti igrača koji odigra 100 utakmica u godini i kaže da je umoran. Prvo, to nisu utakmice od 40 nego 48 minuta, što znači nije 100 nego 120 utakmica evropskih. Tako se dobije prava slika. Pogotovo, uloga centra gde je kontakt izraženiji nego u drugim pozicijama. I kad covek kaže da je crkao, mi se čudimo. Svaka mu čast šta sve izdržava, zaključuje Rađa.

Hotsport

Komentari