RAME UZ RAME SA KARIJEM! Anđušić pocepao mrežicu na treningu! OBORIO REKORD U BROJU POGOĐENIH TROJKI!

    foto: Igokea/Nenad Vuruna
    Podeli
  • RAME UZ RAME SA KARIJEM! Anđušić pocepao mrežicu na treningu! OBORIO REKORD U BROJU POGOĐENIH TROJKI!

Stef Kari brojao je do 77 aprila 2015. godine, Danilo Anđušić do 53 u februaru 2019. Verovali ili ne, reč je o broju uzastopno pogođenih šuteva za tri poena na treningu. Zvezda Golden Stejt Voriorsa i jedan od najboljih šutera u istoriji igre pod obručima zaredom je ubacio 24 lopte više, sa 49 centimetara veće udaljenosti (razlika između evropske i NBA linje za tri poena), ali i pored svega toga Anđušićevo dostignuće vredno je pažnje

- Bilo je to na jednom od treninga u Igokei. Sa mnom je u hali bio tadašnji pomoćni trener Milutin Latinčić i Branislav, kondicioni trener Igokee. Dosta pažnje poklanjam šuterskim treninzima, a pored toga veoma volim i da se takmičim sa samim sobom. Dugo mi je rekord po broju uzstopno ubačenih trojki bio 46, još iz vremena dok sam igrao u Partizanu. Nekoliko puta sam uspevao da pogodim preko 40 u seriji, ali brojku od 46 nisam mogao da nadmašim sve do ove godine u Igokei - počinje priču Anđušić i potom iznosi zanimljiv podatak:

- Pre izvesnog vremena neko mi je ispričao da taj Karijev nezvanični svetski rekord u stvari nije najbolji rezultat. Zainteresovao sam se i na internetu pronašao priču da je 1996. godine izvesni Fred Njuman ubacio 209 trojki za redom. Ostao sam zapanjen i to sam dobro zapamtio. Da priča bude još čudnija, čovek je amater, kompjuterski programer i u to vreme je imao 60 godina. Doduše, njegovi šutevi su bili iza linije za tri poena u koledž košarci, ali i i pored svega toga i dalje sam u neverici šta je čovek uspeo da uradi.

Zanimljivo je da je tog 15. aprila 2015. Stef Kari na famoznom treningu trojke šutirao 94/100. Anđušić je nedavno u bio veoma blizu tom rezultatu. Naime na treningu je od 100 šutntih pogodio čak 91 trojku.

- Sa trenerom Goranom Vučkovićem trenirao sam u hali na Crvenom krstu. Radio sam šuterski trening kao i nebrojano puta pre toga, ali nikada sa takvom preciznošću - uz osmeh komentariše Anđušić.

U iščekivanju inostranog angažmana Anđušić se kondiciono sprema sa Zlatkom Novkovićem i njegovim timom trenera. Novković je svojevremeno radio sa Anom Ivanović, a danas brine o fizičkoj spremi hrvatske teniserke Done Vekić:

- Zlatko je bio kondicioni trener moje supruge Ivane kada je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Ivana mi ga je preporučila, odlično sarađujemo, a u međuvremenu smo se sprijateljili. Dosta sam radio na sebi preko leta, mislim da sam u odličnom fizičkom stanju, a želja mi je da ostvarim inostrani angažman u ekipi gde bih imao bitniju ulogu. U najboljim sam igračkim godinama i smatram da posedujem kvalitet da se u bliskoj budućnosti ponovo nađem u nekoj od ekipa koje igraju u Evroligi.

Slovio je za velikog talenta, a košarkaški put vodio ga je kroz Hemofarm, Partizan, potom Italiju, Španiju, Poljsku i Rusiju. Kada ga upitate da li je očekavao i da li je mogao da u karijeri ostvari još više, Anđušić odgovara:

- Nijednog trenutka ne žalim ni za jednom odlukom koju sam napravio u karijeri. Takođe, smatram da uvek može više od onoga što radiš, ali sve što sam uradio, a bilo je dosta dobrih stvari i momenata, sve sam ostvario svojom zaslugom i trudom. Za mene je najvažnije da ću uvek biti svestan toga.

Za život mu je kaže najlepše bilo u Španiji, ali košarkaški gledano najbolje se osećao u Rusiji. To i ne čudi ako se u obzir uzme podatak da je svojevremeni iz Perma prešao u UNIKS u trenutku kada je u proseku beležio čak 30 poena po utakmici:

- Period u UNIKSU je bio sjajan. Imali smo odličnu hemiju u timu, iako je bilo mnogo stranaca nije bilo klanova. Fenomenalno smo se družili - kaže Anđušić i potom se priseća zanimljive angedote prilikom dolaska u Kazanj.

Teleks.info

Komentari