SVI PRIČAJU O ZVEZDI I PARTIZANU, ALI CEDEVITA, BUDUĆNOST, IGOKEA SPREMAJU OPAKE TIMOVE! Čeka nas nikad zanimljivija ABA!

    Podeli
  • SVI PRIČAJU O ZVEZDI I PARTIZANU, ALI CEDEVITA, BUDUĆNOST, IGOKEA SPREMAJU OPAKE TIMOVE! Čeka nas nikad zanimljivija ABA!

Srpski večiti rivali će imati opasnu konkurenciju u novoj sezoni ABA lige Spektakl u ABA ligi nas očekuje! Regionalno takmičenje odavno nije bilo ovako jako.

Dogodile su se velike promene, pre svega u igračkim kadrovima, a neke i na klupi što garantuje dosta uzbuđenja i veoma zanimljivo takmičenje od prvog do poslednjeg kola.

Partizan i Crvena zvezda polako kompletiraju tim, ali nisu jedini. Imaće dosta jaku konkurenciju u vidu Cedevita Olimpije i Budućnosti, dok iz prikrajka vreba Igokea.

Sezona zvanično kreće 24. septembra 2021. godine, ligaški deo završava se 11. aprila 2022. godine. Prema trenutnom planu i programu plej-of počinje dan kasnije, a finalna serija je zakazana za 24. april.

BUDUĆNOST

Prva promena dogodila se na klupi Podgoričana. Dejan Milojević je otišao u Golden Stejt da radi sa Stefom Karijem i ekipom, a njegovo mesto zauzeo je Aleksandar Džikić.

Srpski stručnjak je bio na klupi u sezoni 2017/18, doneo je regionalnu titulu, Evroligu i Kup. Dobro poznaje okruženje u "Morači".

Ubrzo po potpisu ugovora je krenuo sa angažovanjem pojačanja. Došli su igrači poput Edina Atića (Igokea), Marka Jagodića Kuridže (Zvezda), Džejkoba Vajlija (Saragosa) Vladimira Micova (Armani), Di Džeja Silija (Bajern Minhen).

Već na prvu loptu se vidi da je Džikić dobro popunio sve pozicije. Kako na mestu organizatora igre posle odlaska Nikole Ivanovića u Crvenu zvezdu, tako i u reketu.

Najzvučnije ime je svakako Vladimir Micov koji je stigao iz Armanija, a tu je i Di Džej Sili koji je bio u Bajernu. Očekuje se još igrača u crnogorskoj prestonici.

Poslednji koji se spominje je nekadašnji igrač beogradskih crveno-belih Džoni O'Brajant.

vladimir micov

DOŠLI:

Edin Atić (Igokea), Marko Jagodić Kuridža (Zvezda), Džejkob Vajli (Saragosa), Igor Drobnjak (Studentski centar), Vladimir Micov (Armani), Di Džej Sili (Bajern Minhen) i trener Aleksandar Džikić

OTIŠLI:

Dejan Milojević (Golden Stejt), Nikola Ivanović i Luka Mitrović (Crvena zvezda), Amadeo Dela Vale (Breša), Fedor Žugić (Ulm), Melvin Edžim (Cedevita), Dragan Apić (Zjelona Gora), Vili Rid, Aleksa Ilić

CEDEVITA OLIMPIJA

Najavljivala je Cedevita posle fuzije sa ljubljanskom Olimipjom i selidbe u Sloveniju velike ambicije još prošle sezone.

Igrali su veoma dobro u prvom delu, da bi se u nastavku dosta toga promenilo i palo u vodu. Sada su na novom početku.

Prvi korak je napravljen produžetkom saradnje sa Edom Murićem.

Jurica Golemac je odlučio da posveti pažnju i napadu i odbrani i napravi što kompaktniji tim. Tako se vratio ubitačni strelac Džejkob Pulen (16.6 poena u proseku u Mornaru prošle godine). Zaštita obruča je u rukama Džekija Karmajkla koji je u tom segmentu blistao u Igokei i pravio velike probleme rivalima. Završio je drugi u izboru za najboljeg defanzivca lige, iza Branka Lazića.

Ipak, najveće ime do sada je svakako Zek August koji je stigao iz Panatinaikosa. Nije centar blistao u grčkom timu prošle godine u Evroligi (prosek 4.6 poena), tako da će imati dodatnu motivaciju u Ljubljani.

Kada se na to doda da Cedevita u reketu ima Žigu Dimeca, Ivana Marinkovića, Džekija Karmajkla i Melvina Edžima koji može da pokrije i pozicije krila i krilnog centra, onda je jasno da će biti prilično "tvrd orah". Tu su i dva pojačanja iz Srbije Marko Radovanović (FMP) I Saša Ciani (Dinamik)

"Dolaskom Augusta smo zaključili sklapanje tima za početak nove sezone", rekao je sportski direktor kluba Sani Bećirović.

DOŠLI:

Markus Kin (Kalev), Marko Radovanović (FMP), Melvin Edžim (Budućnost), Džeki Karmajkl (Igokea), Blaž Habot (Hopsi), Džejkob Pulen (Mornar), Saša Ciani (Dinamik), Zek Agust (Panatinaikos)

OTIŠLI:

Kendrik Peri (Panatinaikos), Rok Radović (Cedevita junior), Rion Braun, Mikael Hopkins, Džerod Džouns, Hejden Dalton (postao prvo pojačanje,a pa su raskinuli ugovor posle dva meseca, pre oko tri nedelje), Mangok Matijang (potpisali produžetak ugovora, pa je došlo do razlaza)

IGOKEA

Najprijatnije prošlosezonsko iznenađenje je bez sumnje Igokea.

Puleni Dragana Bajića su dogurali do polufinala ABA lige i tu ih je zaustavila Crvena zvezda.

Pokušaće da ponove nešto slično. Neće im biti lako, pošto su ih napustili glavni igrači poput Džekija Karmajkla (Cedevita) i Edina Atića (Budućnost).

Stigla su neka pojačanja "ispod radara" poput Dešona Stivensa i Džejmsa Robinsona iz Danske odnosno Nemačke. Tu je i Aleksa Radanov koji će konačno dobiti priliku da se dokaže posle perioda u Crvenoj zvezdi. Istu šansu imaće i Stefan Đorđević koji je u više navrata spominjan kao neko ko bi mogao da se oproba u Zvezdi.

Vrebaju iz senke, nisu tako jaki kao pre nekoliko meseci, ali definitivno nisu za potcenjivanje.

kk crvena zvezda

DOŠLI:

Dešon Stivens (Baken Bers), Nikola Tanasković (Borac Banjaluka), Stefan Đorđević (FMP), Markel Starks (Avtodor), Aleksa Radanov (Zvezda), Džejms Robinson (Braunšvajg)

OTIŠLI:

Džeki Karmajkl (Cedevita), Edin Atić (Budućnost), Entoni Klemons (Sasari), Nikola Jovanović, Stefan Pot

PARTIZAN I ZVEZDA

O ekipama Partizana i Crvene zvezde smo već pisali.Podsetićemo vas na prelazni rok srpskih večitih rivala.

Kod Željka Obradovića su stigli Kevin Panter (Armani), Aleksa Avramović (Estudijantes), Zak Ledej (Armani), Rodions Kuruks (Milvoki), Dalas Mur (Gvangžu), Alen Smailagić (Golden Stejt), Jam Madar (Hapoel Tel Avis), Balša Koprivica (Detroit). Otišli su: Rašon Tomas, Džoš Perkins (Brindizi), Ognjen Jaramaz (Bajern), Nikola Janković, Erik Mika, Stefan Janković, Novica Veličković (penzija).

Kada je tim Dejana Radonjića u pitanju došli su: Nikola Ivanović i Luka Mitrović (Budućnost), Eron Vajt (Panatinaikos), Nikola Kalinić (Valensija), Ostin Holins (Zenit), Nejt Volters (Uniks) i Stefan Lazarević (FMP). Otišli su Džordan Lojd (Zenit), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Aleksa Radanov (Igokea), Lengston Hol (Bahčešehir), Kori Volden (Bajern Minhen), Duop Rit (vratio se u Australiju) i Lendri Noko (Baskonija).

MIONDO

Komentari