TOMIĆ: Atmosfera kakvu sam video samo jednom!

KK Crvena zvezda mts putuje u Podgoricu u velikom stilu. Rezultat 107:69 dovoljno govori za sebe, ali statistika krije još neke fascinante podatke.

    foto: ABA/Crvena Zvezda
    Podeli
  • TOMIĆ: Atmosfera kakvu sam video samo jednom!

Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić apostrofirao je značaj velike podrške publike za ubedljivu pobedu njegovih izabranika. Prisetio se ambijenta u Beogradskoj areni.U prve dve finalne utakmice crveno-beli su bili veoma ubedljivi, a druga utakmica je zaista priredila i ambijent i igru crveno-belih za pamćenje. Rezultat 107:69 dovoljno govori za sebe, ali statistika krije još neke fascinante podatke.

Naime, Crvena zvezda je završila utakmicu sa čak 20 asistencija i samo sedam izgubljenih lopti. Čak petorica igrača bila su dvocifrena, a najbolji pojedinac Kej Si Rivers koji je meč završio sa 16 poena i pet asistencija, odnosno indeksom korisnosti 21. Pored imena Filipa Čovića u statistici stoji frapantnih +38 u koloni koja označava +/- učinak za vreme provedeno na parketu.

Međutim, Milan Tomić je u prvi plan stavljao tim, ali i navijače koji su 80 minuta davali pravi vetar u leđa njegovim izabranicima. Teško je izabrati kada je ambijent u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ bio bolji, a Tomićeve reči su možda i najbolje opisale ambijent:

’’Hteo bih da se zahvalim našoj publici i našim navijačima što su došli u ovolikom broju i što su nam pomogli da dobijemo utakmicu povedemo 2-0. Preko 30 godina sam u košarci i ovakvu atmosferu nisam doživeo, odnosno jesam jednom kada sam sa Olimpijakosom igrao protiv Crvene zvezde u Beogradskoj areni’’, rekao je Tomić, a onda više govorio o utakmici:

’’Dominirali smo svih 40 minuta, ali to ništa ne znači. Vodimo 2:0, a igra se na tri dobijene. Moramo da budemo spremni u Podgorici da odigramo još bolji meč’’, istakao je trener Crvene zvezde, a potom su usledila novinarska pitanja.

Razlog najveće brige za celu srpsku košarkašku javnost je povreda Sratosa Perperoglua, a Tomić je rekao:

’’List. Ne mogu ništa više od toga da kažem u ovom trenutku. Tek treba da se obave pregledi’’, rekao je Tomić.

Atmosfera, komentar na Repešinu izjavu?

’’Bavim se samo košarkom. Zahvalio sam se našim navijačima na podršci. Ne bih komentarisao izjavu gospodina Repeše. Sigurno da je Budućnost igrala i protiv Partizana ovde... Neregularna atmosfera? Šta treba da navijači ne navijaju za Zvezdu? Molim vas da pitanja budu vezana za košarku’’, rekao je Tomić, a potom objasnio šta je predstavilo razliku:

’’Mi smo odigrali timski od prve sekunde i prvog minuta. Imamo 20 asistencija i sedam grešaka. Uradili smo dobar timski posao. Mislim da je najbitnija bila odbrana, ne koliko napad. I Norisa Kola i Nemanja Gordića smo odlično odbranili. Kada igrate dobru odbranu, onda nema problema’’, rekao je Tomić, a onda je usledilo sledeće pitanje:

Majstorica protiv Partizana, a onda dve utakmice protiv Budućnosti u revijalnom maniru. Koliko vam to znači?

’’Dobro, aplaudiranje protivničkim igračima, ne bih ulazio u tu diskusiju. Ekipa ima samopouzdanje, igramo lepu, agresivnu i brzu košarku. Dobro je za nas što smo poslednje tri utakmice dobili lako. Sigurno da će utakmica u Podgorici biti drugačija. To je sve pozitivno, ali moramo da guramo dalje. Da ne bude, dobili smo 40 razlike i da stanemo. ABA liga se uzima kada dobijemo tri utakmice’’, rekao je trener Crvene zvezde Milan Tomić.

U pet odigranih utakmica Crvena zvezda je savladala Budućnost sa ukupno 101 razlike. U proseku 20 razlike. Kako igračima objasniti da ne mora da bude tako?

’’Rezultat je 0:0 (kada počne utakmica)’’, rekao je Tomić, a onda odgovorio na sledeće pitanje:

Da li ste nekada videli ovoliku razliku u finalu plejofa?

’’Polufinale plejofa za ulazak na Fajnal for. Bilo je 56 razlike kada sam bio u Olimpijakosu, a onda sledeću izgubili i nismo se plasirali na Fajnal for. Odigrali su fenomenalno, ali ne živi se od prošlosti. Moramo da budemo spremni i da sledeću utakmicu budemo još bolji’’, zaključio je Milan Tomić.

KK Crvena Zvezda

Komentari