TRI SCENARIJA ZA ABA! ZVEZDA U EVROLIGI, PARTIZAN U EVROKUPU, FAJNAL FOR I…Treća priča je najmanje realna, a i Evroliga se pita!

    foto: ABA
    Podeli
  • TRI SCENARIJA ZA ABA! ZVEZDA U EVROLIGI, PARTIZAN U EVROKUPU, FAJNAL FOR I…Treća priča je najmanje realna, a i Evroliga se pita!

Sezona u ABA ligi prekinuta je kolo pre kraja regularnog dela takmičenja, zbog pandemije korona virusa, i neizvesno je da li će biti nastavljena.

Zvaničan stav čelnika na Jadranu je da se slede odluke Evrolige, ali protokom vremena sve je realnije da se sva košarkaška takmičenja u Evropi prekinu, jer dinamika širenja virusa ne jenjava.

Naime, u tom slučaju bi bio najverovatnije primenjen model po kome je okončana i VTB liga, gde je sezona poništena, a šampion nije ni proglašen. Ovakav scenario bi sigurno najviše "oštetio" Partizan koji je lider sa učinkom od 17-4 i obezbeđenim prvim mestom pred doigravanje. Isti princip će biti primenjen i u Italiji, samo se čeka odluka o produžetku vanrednog stanja. Ukoliko do ovakvog raspleta dođe, sledeće sezone bi u evrokupovima, Evroligi i Evrokupu, participirali isti timovi kao u sezoni 2019/20.

Drugi scenario je da se liga u nekom trenutku završi, možda i po skraćenom modelu fajnal-fora, umesto plej-ofa, a ako epidemiološka situacija dozvoli, moguće je i njeno okončanje u predviđenom formatu.

Naravno, navijači Partizana se nadaju da, ako do prekida bude došlo, "prsten" pripadne crno-belima, što su već podržali neki klubovi (Igokea, Primorska, Krka), ali ne i timovi koji su u konkurenciju za sam vrh (Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija).

Svakako ćemo sačekati na konačnu odluku, bar do zvaničnih poteza Evrolige...

SD

Komentari