ULEB I BARTOMEU PONIZILI ABA, MORNAR RAZMIŠLJA DA ISTUPI IZ REGIONALNE LIGE! Po kom to osnovu Cedevita treba da igra Evrokup, a ne Mornar?!

    foto: KK Mornar
    Podeli
  • ULEB I BARTOMEU PONIZILI ABA, MORNAR RAZMIŠLJA DA ISTUPI IZ REGIONALNE LIGE! Po kom to osnovu Cedevita treba da igra Evrokup, a ne Mornar?!

Predsednik KK Mornar Đorđije Pavićević obratio se javnosti saopštenjem u kome je ponovo izrazio ogorčenje odlukom da klub iz Bara ne bude učesnik Evrokupa naredne sezone. Iako je Mornar bio za korak ispred Cedevite Olimpije u trenutku prekida ABA lige, Evrokup je odlučio da "pozivnice" pošalje Partizanu, Budućnosti i timu iz Ljubljane.

Bord Evrokupa je kao trećeg predstavnika ABA lige u to takmičenje uvrstio Cedevitu Olimpiju, od koje je Mornar bio bolje plasiran, a imao je i bolji međusobni skor u trenutku prekida regionalne lige što je izazvalo oštre reakcije kluba iz Bara.

"Doveli smo u pitanje naše učešće u ABA ligi, jer šta znači igrati u regionalnom takmičenju u kojem niko ne ceni rezultate. A pošto smo na terenu zaslužili mesto u Evrokupu, nismo se prijavili za FIBA Ligu šampiona.", rekao je Pavićević.

"Ova odluka je sramotna. Da je odlučeno da se ostave svi učesnici kao u Evroligi, ne bismo rekli ni reč. Garantujem vam da smo sada tamo gde je Cedevita Olimpija, to mesto bismo dali suparniku koji je to zaslužio na terenu."

U vrlo opširnom saopštenju, dostavljenom javnosti, temeljno su obrazložene sve zamerke kluba na spornu doluku.

"Naravno, nemamo primjedbi na učešće Partizana i Budućnosti Voli u Evrokupu, naprotiv, oni su to pošteno, na košarkaškom terenu izborili i od srca im želimo da dostojno reprezentuju ABA ligu u ovom takmičenju. To se za Cedevita Olimpiju ne može reći.

Postavlja se pitanje: koga štiti ABA liga? Da li onu ekipu koja je poslije pet dana od proglašenja pandemije koronavirusa raspustila sve i koja nije imala pet igrača na spisku ili ekipu koja je, uz Real Madrid, jedina, do sada, isplatila sve (!) ugovorne obaveze igračima i do 10. maja, praktično, formirala ekipu za iduću sezonu?

Sve ovo će me, kao potpredsjednika ABA lige, motivisati i podstaći da u svom predsjedničkom mandatu, naravno, ukoliko Mornar nastavi takmičenje u ABA ligi, učinim sve da pravilnikom budu regulisane ovakve i slične situacije kako nijedna ekipa više ne bi mogla da bude oštećena i uskraćena za rezultate ostvarene na sportskom polju, kao i da nikada više dosadašnja mešetarenja i lobiranja ne budu dio ABA lige.", između ostalog istakao je predsednik KK Mornar Đorđije Pavićević.

RTS

Komentari