ULOG JE PRVO MESTO, PARTIZAN ILI BUDUĆNOST, MOŽE BITI SAMO JEDAN! Meč u Štark areni ima nikad veći značaj, I JEDNI I DRUGI ŽELE DA IZBEGNU ZVEZDU!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • ULOG JE PRVO MESTO, PARTIZAN ILI BUDUĆNOST, MOŽE BITI SAMO JEDAN! Meč u Štark areni ima nikad veći značaj, I JEDNI I DRUGI ŽELE DA IZBEGNU ZVEZDU!

Trener košarkaš Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Budućnosti mora biti još bolja i mudrija nego u prethodnim utakmicama ako želi da stigne do cilja.

- I Budućnost i mi želimo da stignemo do istog cilja. Sutrašnja utakmica će u velikoj meri odrediti put koji ćemo morati da pređemo da bismo do tog cilja došli - rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Košarkaši Partizana sutra dočekuju Budućnost u utakmici 19. kola ABA lige.

Dva tima trenutno imaju isti učinak, 14 pobeda i četiri poraza, uz prednost Budućnosti zbog pobede u meču koji je jesenas odigran u Podgorici.

- Budućnost ima sjajne igrače, sklopljene u tim koji je projektovan da napadne titulu. Prema tome, očekuje nas još jedna veoma, veoma teška utakmica u kojoj moramo biti još bolji i još mudriji nego što smo bili u svim utakmicama koje smo do sada odigrali - rekao je Trinkijeri.

Kapiten i rekorder po broju odigranih mečeva u crno-belom dresu, Novica Veličković je naveo da je njegova ekipa još u Bolonji, nakon utakmice protiv Virtusa, sve misli okrenula ka utakmici u Areni.

- Voleo bih da Arena bude puna i da zajedno sa našim navijačima stignemo do pobede. Oni su iskusan protivnik, imaju dobar tim, ali na nama je da verujemo u sopstvene mogućnosti i da iskoristimo segmente u kojima možemo da ostvarimo prednost - rekao je Veličković.

Pre početka utakmice biće organizovana prigodna svečanost tokom koje će Veličkoviću biti uručen poklon za najviše odigranih utakmica u dresu Partizana.

Pred veliki derbi sa Partizanom u "Štark areni" podgorička Budućnost dolazi oslabljena. Neočekivano se na treningu povredio startni bek i šuter Skot Bamfort. To je veliki hendikep za podgorički tim, jer se radi o osloncu ekipe koji je u proseku postizao 9,7 poena po utakmici.

Ipak "đetići" ne idu u Beograd sa unapred istaknutom belom zastavom.

- Igraće se velika utkamica, veliki ulog je u pitanju i mislim da nam to ne donosi neku veliku prednost niti možemo igrati na kartu bilo kakvog umora kod Partizana - kazao je strateg Budućnosti Voli, Petar Mijović, navodeći da ih čeka teška utakmica.

- Rezultati Partizana u oba takmičenja dovoljno govore o njegovoj snazi. Mislim da u prethodnih pet-šest sezona nisu bili bolji, nisu bili kompletniji, i sa ikad većim amabicijama u oba takmičenja. Sa druge strane, mislim da naša pozicija nije slučajna. Mi smo na četiri kola pre kraja na deobi prvog mesta. Kako gledamo da pobedom protiv Partizana otvorimo i prvo mesto, tako smo i veoma obazrivi prema svemu što nas čeka i nakon ove utakmice s obzirom na to da se borimo za što bolju poziciju pred plej-of. Partizan kao klub, trener Trinkijeri i roster koji imaju zaslužuju najveći mogući respekt i mislim da ćemo morati da budemo najbolji ove sezone ukoliko mislimo da odigramo utakmicu koju bismo u nekom momentu uveli u željeni tok i doveli sebe u situaciju da trijumfujemo u Beogradu.

Pred put za Beograd Hasa Martin je kazao da će to biti jedna od najvećih utakmica u njegovoj karijeri!

- Dva velika tima izlaze na teren. Biće to jedna od najvećih utakmica u mojoj karijeri. To je teško mesto za igranje košarke, znamo da oni imaju "lude" navijače, ali dobro smo se spremili i uzbuđeni smo pred ovaj izazov. Iskreno, jedva čekam meč - poručio je Martin.

Na pitanje novinara šta bi moglo da odluči meč, on je odgovorio:

- Biće borba na svim pozicijama. Oni imaju talenat, mi imamo talenat, moramo da budemo čvrsti, da im odgovorimo na taj način. Atmosfera će biti luda, nikada nisam igrao pred tolikim brojem navijača. Biće teško da pobedimo, veliko je rivalstvo, ali spremni smo da se borimo - kazao je Martin.

Naturalizovani Podgoričanin priznaje da ga čeka žestok duel sa Vilom Mozlijem.

- Odličan je, i on je zver - skače, zakucava, blokira, brz je, atletski moćan. Ali sam spreman za njega, kao i on za mene. Duel sa njim je zaita veliki izazov - rekao je Martin.

Utakmica je na programu od 18.00 u beogradskoj Štark arena. Pobednik osim što gotovo izvesno osigurava prvo mesto pred plej-of ABA, već i izbegava moćnu Crvenu Zvezdu u polufinalu doigravanja!

Beta/Teleks.info/Mediji

Komentari