ŽESTOK SUKOB ZVEZDE I PARTIZANA NA SKUPŠTINI ABA LIGE?! Ko će voditi regionalno takmičenje, Tošković iz FMP ili Čavlović iz Cibone?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŽESTOK SUKOB ZVEZDE I PARTIZANA NA SKUPŠTINI ABA LIGE?! Ko će voditi regionalno takmičenje, Tošković iz FMP ili Čavlović iz Cibone?!

Skupština regionalne košarkaške ABA lige prekinuta je danas, nakon što Partizan nije dozvolio imenovanje Zorana Toškovića na mesto predsednika. Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da nije tačno da je došlo do prekida Skupštine, ističe se da je sednica u toku i nijednog trenutka nije prekidana.

Sednica je navodno prekinuta u trenutku kada se birao novi predsednik, koji je svake sezone iz drugog kluba po abecednom redu, objavili su brojni mediji.

Košarkaški klub Crvena zvezda demantovao je navode u medijima i da je došlo do prekida Skupštine regionalne ABA lige. Kako se ističe, sednica je u toku i nijednog trenutka nije prekidana.

Do prekida sednice je navodno došlo kada je za predsednika lige trebalo izabrati Zorana Toškovića, predstavnika FMP, čiji je imenovanje navodno stopirao Partizan.

Crno-belih nisu želeli da pristanu da predsednik bude čovek koji je ujedno predstavnik Crvene zvezde u Košarkaškom savezu Beograda.

Partizanov predlog bio je da ligu vodi Domagoj Čavlović, koji je i do sada bio na čelu regionalnog takmičenja.

Crno-beli su nedavno tražili izlazak FMP-a iz lige zbog sukoba interesa i bliske povezanosti sa Crvenom zvezdom.

Na Skupštini ABA lige je trebalo da bude obavljen žreb za predstojeću sezonu regionalnog takmičenja koje će brojati 14 klubova. Prvobitni datum za početak sezone je 19. septembar, ali je pitanje da li će ostati na snazi zbog koronavirusa.

RTS

Komentari