ŽOCOVA PO(R)UKA SPLIĆANIMA! PARTIZAN JE NAVIŠI RANG, MESTO MU JE U EVROLIGI! Gripe aplauzom dočekale najboljeg evropskog trenera ikad!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • ŽOCOVA PO(R)UKA SPLIĆANIMA! PARTIZAN JE NAVIŠI RANG, MESTO MU JE U EVROLIGI! Gripe aplauzom dočekale najboljeg evropskog trenera ikad!

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović dao je zanimljivu izjavu posle pobede u Splitu.

ŽOC je u hali na Gripama dočekan aplauzima, što mu je prijalo i to nije krio na pred hrvatskim novinarima.

Crno-beli su slavili rezultatom 69:59 za drugi trijumf u ABA ligi iz isto toliko mečeva.

"Hvala publici u Splitu. Ovo je košarkaški grad, toliko je iznedrio trenera i igrača", počeo je Obradović.

Usledilo je pitanje da objasni zašto je prihvatio poziv Partizana, koji prema mišljenju tamošnjih novinara "ispod njegovog nivoa".

"Za mene je Partizan najveći mogući rang koji postoji. Za mene nema ništa bolji nego da budem trener Partizana. Vratio sam se zato što je to moj klub koji volim i obožavam. Uživam da radim sa ovim igračima. Lepota je tamo da radiš gde voliš, imao sam lepu karijeru u inostranstvu, 28 godina, a onda je došao trenutak šta bih voleo i šta me motiviše. Ovde sam to našao".

Cilj je plasman u Evroligu, ne krije najtrofejniji trener Evrope.

"Postavili smo ciljeve, zajedno sa predsednikom i direktorom, i znamo šta bi trebalo da uradimo. Probaćemo da vratimo Partizan tamo gde verujemo da mu je mesto, a to je Evroliga. Kako, kad, to su pitanja ispred nas i vreme će dati odgovor".

Partizan je prema mnogima označen kao prvi favorit za osvajanje šampionskog prstena u ABA ligi.

"To su uobičajene stvari (stavljanje bremena prim. aut). To ko nas stavlja u favorite, kako pričaju, ja neću da se bavim time... Rekao sam igračima da ne čitaju novine i ne razmišljaju o tome, samo idemo od utakmice do utakmice. Svima sam postavio pitanje, zbog čega ste došli u Partizan? Da bi napredovali i u Evropi Samo krvavim radom možemo tako. Niko nikad nije napravio da se nije namučio, ne znam za taj slučaj u sportu".

Obradović je izneo utiske i sa utakmice.

"Tri dana druga utakmica protiv ekipe koja je do sada igrala na dva različita načina, protiv Zvezde i Cibone. Ono što su pokazali u prvom meču nije pravo lice. Preneo sam igračima da moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo Split. Od prvog dana kada smo se skupili insistirao sam da njihova želja i borbenost mora da bude na najvišem nivou. Sa te strane sam zadovoljan. Borili su se svih 40 minuta, to je do sada bio slučaj. Očigledno je da moramo da poporavimo neke stvari, na treninzima izgleda bolje, ali na utakmicama ne igramo napadački onako kako bih voleo. To je proces, moramo da budemo strpljivi", zaključio je.

B92.net

Komentari