ZVEZDA NA SVAKOJ POZICIJI IMA TRI IGRAČA! Tomić smatra da je to neophodno za Evroligu i nikad jaču ABA!

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • ZVEZDA NA SVAKOJ POZICIJI IMA TRI IGRAČA! Tomić smatra da je to neophodno za Evroligu i nikad jaču ABA!

Crvena zvezda odigrala prijateljski meč protiv Mornara i odnela pobedu. Ovo je bila uvertira za navijače da vide nova pojačanja i upoznaju se sa igrom kluba.

Takođe, bila je to i prilika da se sa Milanom Tomićem analizira aktuelni trenutak kluba, ali i onoga što se dešava na Svetskom prvenstvu u Kini.

– U narednoj sezoni nas čeka preko 90 utakmica. Tako da je moja zamisao bila da imamo sastav u kojem ćemo na svakoj poziciji imati po trojicu igrača. Samo tako ćemo u svakom trenutku moći da pravimo adekvatne rotacije. Nije lako igrati Evroligu i ABA ligu u istoj godini. Čeka nas dosta mečeva, a na sve to u Evroligi postoje i ta dupla kola, tako da ćemo u jednom trenutku imati i po četiri utakmice u sedam dana. Sve je to uslovilo širok roster, rekao je Tomić, a preneo Žurnal.

On je prokoemntarisao trenutno stanje ekipe.

– Prvo bih hteo da se zahvalim gledaocima što su došli da pogledaju ovu utakmicu i da nas podrže. Sigurno je da imamo još dosta da radimo i da je ovo tek početak. Ima još dosta prostora za nadogradnju, kako u odbrani tako i u napadu. Potrebno je dosta vremena da dođemo do sto posto.

Pred Zvezdom je put u Atinu i tri jake provere pre ABA Superkupa.

– Igraćemo dve utakmice sa Olimpijakosom, od čega jednu zatvorenu. Biće to dragocen test za nas. Igramo protiv tima koji igra Evroligu, koji ima veliki kvalitet i iskustvo. Takođe, imaćemo i meč sa Peristerijem, a nakon toga nas čeka Superkup u Zagrebu.

Tomić se osvrnuo na i povređenog Ognjena Kuzmića, koji je jedno od letnjih pojačanja crveno-belih.

– Sada ne mogu tačno da kažem kada će moći da počne sa radom. Ali nadamo se da će to biti uskoro.

Trener Zvzde prokomentarisao je i konkureciju u ABA ligi.

– Dobro je za košarku kada se timovi pojačavaju, kako bi ABA liga bila na što višem nivou. A ne da samo jedan ili dva tima konkurišu za titulu. Kao što sam rekao, sve je to dobro za košarku, zaključio je Milan Tomić.

Sportska centrala

Komentari