ZVEZDA NEMA ALTERNATIVU, MORA DOBITI PARTIZAN AKO HOĆE U PLEJ-OF ABA! Derbi odavno nije imao ovakvu težinu!

    foto: ABA
    Podeli
  • ZVEZDA NEMA ALTERNATIVU, MORA DOBITI PARTIZAN AKO HOĆE U PLEJ-OF ABA! Derbi odavno nije imao ovakvu težinu!

Pokazala je Crvena zvezda dva potpuno različita lica protiv Efesa. Ono iz prvog poluvremena koje je mirisalo na katastrofu i ono iz drugog dela u kojem su pokazali da mogu da pruže otpor jednom od glavnih favorita za osvajanje Evrolige. I pored dobre igre u nastavku crveno-beli nisu uspeli da izbegnu poraz - 78:85 i sada se nalaze na 10. poziciji sa skorom 9-13.

Crveno-bele čeka paklen raspored. Večiti derbi u ABA ligi sa Partizanom je već u ponedeljak od 18.00 u hali "Aleksandar Nikolić", pa dupli program u Evroligi - PAO kod kuće i Himki u gostima. Vladimir Štimac je potvrdio ono što je Šakota pričao odmah posle meča, da su sada prioriteti drugačiji.

- Borili smo se, dali sve od sebe. Prvo poluvreme je bilo loše, drugo mnogo bolje, na kraju nam je malo nedostajalo. Sada nas čeka derbi, utakmica koja je za nas mnogo važnija. Jednostavno, moramo da budemo realni. To je duel u kojem moraš da izađeš, daš sve što si spremao tokom sezone i pokažeš želju za pobedom.

Navijači su rekli svoje. Skandiranjem "Hoćemo pobedu, pobedu u derbiju" su jasno stavili do znanja svojim miljenicima šta očekuju protiv Partizana...

OSVETA U DERBIJU

Nije Džejms Gist razumeo šta je publika pevala po završetku meča, ali je posle prevoda koji je dobio od predstavnika "sedme sile" poručio:

- Mi želimo isto što i naši navijači. Hoćemo osvetu. Dobili su nas u prvom ovosezonskom susretu, vreme je za revanš. Moramo da budemo pravi od prve sekunde - poručuje Gist.

Zvezda mora da dobije Partizan kako bi na neki način overila plej-of ABA, ali i došla u poziciju da izbegne večitog rivala već u polufinalu doigravanja regionalne lige. U slučaju poraza stvari se komplikuju, a crbeno-belima čak ni četvrto mesto nije garantovano!

Novosti/Teleks,info

Komentari