ZVEZDA PUKLA U PODGORICI, Budućnost u igri za ABA prsten i Evroligu, ČETVRTI MEČ U PETAK!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem meču finalne serije ABA lige od Budućnosti rezultatom 80:72.

    Podeli
  • ZVEZDA PUKLA U PODGORICI, Budućnost u igri za ABA prsten i Evroligu, ČETVRTI MEČ U PETAK!

Budućnost je ostala u igri za odbranom titule ABA lige i opstankom u Evroligi, pošto je pobedila u meču u kojem je Zvezda imala meč loptu.

Podgoričani su obezbedili i četvrti meč u seriji, koji će biti odigran za dva dana, u petak, na istom mestu.

Milošević: Zasluženo; Lalatović: Šanse su i dalje 50:50

Najveći problem za Zvezdu bila je realizacija, koja je u prvom poluvremena bila odlična (50 poena), a u drugom skandalozna (22 poena).

Navijači Budućnosti, popularni "varvari", i pre samog početka meča pripredili su paklenu atmosferu za igrače crveno-belih, ali tada nije bilo incidenata.

Utakmica je, kao i prethodne dve, počela u nešto neefikasnijem ritmu. Cirbes je koristio asistencije saigrača, dok je na drugoj strani vukao Noris Kol.

Prva razlika nastala je ulaskom Kej-Sija Riversa na teren, koji je bio ubedljivo najbolji akter prvog poluvremena. On je krajem prve deonice i tokom druge dominirao i pogađao maltene sve što je hteo, a posle 20 minuta igre imao čak 19 poena.

Najveću prednost gosti su napravili sredinom druge četvrtine, kada su posle novih poena Riversa otišli na +12 (46:34).

Taj rezultat došao je nakon što je neverovatnu glupost napravio centar domaćina Goga Bitadze, koji je posle bezazlene rasprave sa Riversom Amerikanca odgurnuo šakom u predelu lica i zaradio nesportsku grešku, a problem za Podgoričane "podebljan" je tehičkom klupi.

Crveno-beli su to fantastično iskoristili, otišli na pomenutu dvocifrenu prednost, ali već krajem poluvremena malo pali i na pauzu otišli sa "samo" +5.

U drugom poluvremenu videli smo totalno drugačiju Zvezdu, ali i Budućnost.

Ništa nije polazilo za rukom za crveno-bele, koji su u prva dva meča, a i većim delom u prvom poluvremenu ove utakmice, uglavnom pogađali šta su hteli. Budućnost je zaigrala čvršće u odbrani, ali je pre svega preokretu doprinela gostujuća ekipa, koja je i iz otvorenih pozicija bila neprecizna.

Gosti su poveli 55:50, a onda su do kraja četvrtine, do čijeg kraja je koje u tom trenutku bilo više od polovine, postigli samo tri poena (a ukupno osam).

Ništa bolje nije bilo po crveno-bele ni u četvrtoj četvrtini.

U poslednjih 10 minuta Budućnost se u trenucima "nudila" Zvezdi, ali gosti i dalje nisu mogli da pogode ni otvorene šuteve, a često su gubili lopte. Statistika je na kraju otkrila da je ekipa iz Podgorice protivnicima ukrala 9 lopti, dok je isti broj na drugoj strani bio na nuli.

Poslednju priliku srpski šampion je propustio kada je Koti Klark na tri minuta do kraja nesportsi faulirao Fajea. Tada je bilo -7, ali je Kej-Si Rivers, koji je sve pogodio u prvom poluvremenu, promašio novi šut i drugih 20 minuta završio sa 0/7 iz igre.

ABA liga, finale:

Budućnost – Crvena zvezda 80:72 (18:25, 27:25, 21:8, 14:14)

Dvorana: "Morača"

Sudije: Tomislav Hordov (Hrvatska), Mario Majkić (Slovenija), Marko Juras (Srbija)

Budućnost: Džekson, Kol, Šehović, E. Klark, Barović, K. Klark, Gordić, Bitadze, Popović, Bel, Nikolić, Vilijams; Trener: Jasmin Repeša

Crvena zvezda: Čović, Kešelj, Davidovac, Nenadić, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Simanić, Rivers, Cirbes, Odžo; Trener: Milan Tomić

Komentari