ZVEZDA ZA EVROLIGU SPREMA 10 MILIONA?! Crveno-beli ne žele da budu statisti, NAPAŠĆE ELITU!

Predsednik Crvene zvezde nada se da će njegov tim biti konkurentan za elitno takmičenje

    foto: ABA/Crvena Zvezda
    Podeli
  • ZVEZDA ZA EVROLIGU SPREMA 10 MILIONA?! Crveno-beli ne žele da budu statisti, NAPAŠĆE ELITU!

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, gostovao je na još jednoj televiziji, ovoga puta u na Koperinikusu u emisiji "Dobro jutro sa Đukom", gde ga je intervjuisao Vladimir Đukanović, koji je inače poslanik SNS-a u Skupštini Srbije.

Čović je tom prilikom rekao da je se nada da će Zvezda imati veći budžet, ako želi da bude u konkurenciji sa najjačim klubovima Evrope.

- To zavisi koliko para budemo imali, ali ako dostignemo budžet od 8 do 10 miliona evra, mislim da možemo da budemo konkurentni - rekao je Čović na pitanje da li će crveno-beli biti konkurentni naredne godine u eliti, a zatim je objasnioi zašto je rasprodao ekipu u sezoni kada je F4 bio u Beogradu.

- Tvrdim i ja, ali nije bilo para. Zvezda je u tom momentu dugovala preko 2 miliona evra. Toliko o priči da je Zvezda državni projekat i da nam stalno država daje pare. Ne sporim, država pomaže koliko može i zahvalni smo na tome. Ali ne možete da idete dalje ako dugujete. Onda je došlo do određenih transfera i time smo pokrili određene dugove. Trenutno nismo u dugovima, ali ne znači da nećemo biti - rekao je Čović, koji objašnjava da se uz kvalitetne domaće igrače nadomesti manjak para u odnosu na najjače timove Evrope.

- Nemamo mi taj strah od njih, ali ne možemo da angažujemo igrače koji oni mogu, Jedno je budžet od 22 miliona evra, a drugo od 4-5, ako bi se popeli na 8 do 10... s tim što mi imamo dobru bazu domaćih igrača. Naša filozofija je da se uvek oslanjamo na domaće igrače, iako je ove sezone bilo 7 stranih igrača. Videćemo za iduću godinu. Ako ne bude para, rasprodaće se ekipa, pa će se praviti nova. Videćemo, još nisam sredio utiske posle burnog finala ABA lige, ušli smo u praznike - rekao je Čović, nakon čega je dobio pitanje o tome da li veruje da će "zatvoriti budžet" bez rasprodaje tima.

- Nadam se. Kaliko kažemo, Zvezda ima 4 miliona navijača. Šta bi bilo kad bi po navijaču svako dao po 10 evra. Organizovali smo i to. Puklo je negde na 25.000 evra. Probali smo i to, ali slabo ide- rekao je predsednik Zvezde, koji se zatim dotakao bojkota ABA lige od strane Delia i oktkrio neke detalje o pregovorima sa njima o prekidu bojkota.

- Nije ni organizovano navijanje, ni organizovani bojkot, ali oni ne dolaze za utakmice ABA lige, nisu organizovani za te utakmice. Nije baš racionalno, ali tako je, nismo mogli da se svađamo oko toga. Objašnjavao sam im nekoliko puta kada smo pričali o tome, da je to neracionalno i čudno, jer put do Evrolige ide preko ABA lige, i ona nam je bitnija od domaće lige u smislu plasmana i puta za Evropu, jer domaća liga ne donosi ništa.

Komentari