ZVEZDO, OVO NE SMEŠ PROKOCKATI! CRVENO-BELI OTRESLI CEDEVITU, A BARANI BUDUĆNOST! Zvezdi otvoren put do prvog mesta pred plej-of ABA!

    foto: ABA/KK CO
    Podeli
  • ZVEZDO, OVO NE SMEŠ PROKOCKATI! CRVENO-BELI OTRESLI CEDEVITU, A BARANI BUDUĆNOST! Zvezdi otvoren put do prvog mesta pred plej-of ABA!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevita Olimpiju u LJubljani sa 89:72 u odloženoj utakmici 24. kola ABA lige.

Veoma važan trijumf ostvarili su crveno-beli, koji su ostali u trci za prvo mesto na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja.

Mornar je pobedio Budućnost sa 100:92. To znači da su Beograđani zaseli na prvu poziciju, pošto Podgoričani imaju trijumf manje.

Posle ovog poraza Podgoričana i pobede Crvene zvezde i u drugom meču protiv Cedevita Olimpije, crveno-belima ostaje samo da pobede preostala dva zaostala meča protiv Krke i Zadra kako bi obezbedili prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Što se utakmice u LJubljani tiče, Zvezda je odigrala mnogo bolje nego pre tri dana u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Druga četvrtina je bila ta koju su crveno-beli odigrali fantastično, pre svega u odbrani, pošto su rivala sveli na devet poena.

Pokušao je tim Jurice Golemca da se vrati u meč, ali izabranici Dejana Radonjića su odličnom igrom u četvrtoj četvrtini došli do nove pobede u ABA ligi.

Ognjen Dobrić je odigrao sjajan meč i vodio je svoj tim do trijumfa sa 26 poena, pratio ga je DŽordan Lojd koji je brojao do 21. Na drugoj strani najbolji je bio Kendrik Peri koji je postigao 29 poena, dok je Jaka Blažič dodao 14.

Crvena zvezda posle ove pobede ima učinak 21-3, a Cedevita Olimpija 17-7.

Košarkaši Mornara savladali su Budućnost s 100:92 u jednom od derbija dana u ABA ligi i tako sačuvali izglede za plasman u plej-of.

Blistao je DŽekob Pulen koji je postigao čak 32 poena, od čega pet trojki iz sedam pokušaja. Nidam je dodao 21 dok je u poraženoj ekipi bolji od ostalih bio Kobs sa 26 poena.

Ako slavi u posljednjem kolu nad Igokeom u Laktašima, Mornar će zauzeti 3. mjesto i ponovo izaći na megdane Podgoričanima, u suprotnom pod znakom pitanja je i četvrto mesto kome se i dalje nada Cedevita Olimpija...

Novosti/Teleks.info

Komentari